Рівненщина сплатила 270 млн грн військового збору

фото ілюстративне

Для зміцнення обороноздатності країни платники податків Рівненщини сплатили 270 мільйонів гривень

За одинадцять місяців  2018 року з доходів жителів Рівненщини, для потреб української армії, сплачено 269,9 мільйонів гривень військового збору. В порівнянні з минулим роком надходження зросли на 51,5 мільйона гривень, або 23 відсотки.

 «Варто пам’ятати, що сплата військового збору – це внесок кожного громадянина для підтримання обороноздатності української армії та встановлення миру в нашій державі.  Отож, звертаюся до усіх роботодавців регіону, які виплачують своїм працівникам неофіційну заробітну плату та занижують військовий збір,  своєчасно і в повному обсязі  сплачувати відрахування  з реальних заробітків працівників, таким чином прискорити настання миру на нашій землі»,- зазначив начальник ГУ ДФС у Рівненській області Дмитро Зайцев.

Нагадаємо, що військовим збором обкладаються доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами. Крім того, військовий збір стягується з виграшу в державну та недержавну грошову лотерею, виграшу гравця, отриманого від організатора азартної гри. Оподаткуванню військовим збором підлягають також доходи, які платник отримав згідно з цивільно-правовими договорами (договори підряду) за виконання робіт (надання послуг), сума яких відображається в акті приймання-передачі виконаних робіт (наданих послуг). У цьому випадку відповідальною особою за нарахування та сплату збору до бюджету є податковий агент, який зобов’язаний забезпечувати виконання податкових зобов'язань у формі та спосіб, визначені статтею 176 Кодексу. Ставка збору становить 1,5% доходів, що підлягають оподаткуванню.

За інформацією ГУ ДФС у Рівненській області

Читайте також