Рівненська міська рада хоче об`єднатися зі Шпановом

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

На сайті Рівненської міської ради опублікували звернення до Шпанівської сільської об’єднаної територіальної громади Рівненського району. У цьому звернення йдеться про перспективу об’єднання Шпанівської ОТГ з територіально громадою міста Рівне.

У Зверненні зазначено, що об’єднання в одну громаду дозволить надати в майбутньому потужний економічний та соціальний розвиток спільній громаді за рахунок таких заходів, які декларує Рівненська міська рада:

1. Спільна розробка маршрутів громадського транспорту та його використання, що дозволить підвищити комфорт та сервіс мешканців об’єднаної громади.

2. Спільна розробка інженерних мереж та генерування спільного генерального плану, що дозволить правильно і раціонально облаштувати нові мікрорайони, нові виробничі майданчики, нові території для розвитку, враховуючи спільність інтересів.

3. Спільний розвиток і доступ до освітніх та культурних, дошкільних, позашкільних, спортивних закладів міста, що дасть можливість створювати хороші умови для відповідного гармонійного розвитку як молоді, так і людей середнього та старшого віку.

4. Збільшення фінансових надходжень до об’єднаних територіальних громад за рахунок механізмів децентралізації та коштів, залучених від відповідних фондів, зокрема Державного фонду регіонального розвитку. Рівненська міська рада гарантує громадам, які об’єднаються з територіальною громадою міста Рівного, повне забезпечення їхніх фінансових ресурсів із залученням додаткових коштів із бюджету об’єднаної громади.

5. Створення планів перспективного розвитку, враховуючи транспортну логістику, кадрові ресурси, виробничі та інтелектуальні ресурси, які в результаті об’єднання будуть акумулювати та забезпечувати ефективний результат.

Цим Зверненням Рівненська міська рада закликає як мешканців Шпанівської сільської об’єднаної територіальної громади Рівненського району, так і представників місцевого самоврядування розпочати механізм об'єднання задля розвитку у майбутньому.

Читайте також