Рівненська молодь матиме змогу навчатися в Китаї

Китайська сторона виділила Україні квоту стипендій Уряду КНР на 2019/2020 навчальний рік. Про це пише сайт НУВГП. 

Прийом громадян України до закладів вищої освіти КНР на рівні: бакалавр, магістр, аспірант, стажер.

Термін подачі заявок – 22 лютого 2019 року.

Перелік необхідних документів:

1.  Заповнена аплікаційна форма за посиланням.

2.  Заповнена анкета (оригінал).

3.  Заповнена аплікаційна форма (китайською або англійською мовами), яка заповнюється онлайн на сайтах www.csc.edu.cn/studyinchina та www.campuschina.org (після заповнення потрібно роздрукувати цю анкету із сайту, має бути один оригінал анкети з фото та підписом та дві копії цієї анкети). Увага! В анкеті має бути зазначений Agency number – 8041. Інструкція до заповнення заявки.

4.  Копії документів про останню освіту. Документи необхідно подати у нотаріально завіреному форматі, перекладені на китайську або англійську мови (подати: оригінали нотаріально завірених копій і 2 копії з оригіналів нотаріально завірених копій).

5.  Поточні студенти мають подати довідку про підтвердження статусу студента від свого закладу освіти та академічну довідку (виписка із залікової книжки) (учні закладів середньої освіти подають виписку з балами за останнє півріччя) (китайською або англійською мовами) (оригінал і 2 копії).

6.  Орієнтовний план навчання (Study Plan, вказавши, що саме і чому хочете вивчати) англійською або китайською мовами (якщо навчальний план подаєте китайською мовою, то потрібно додати переклад англійською або українською мовами) (оригінал і копія).

7.  Два рекомендаційні листи англійською або китайською мовами, підготовлені професором або викладачем (у разі подання китайською мовою треба зробити переклад англійською або українською мовами) (два оригінали та дві копії).

8.  Мотиваційний лист англійською або українською мовами (оригінал і копія).

9.  2 Фотокопії екзаменаційної медичної довідки для іноземців (Foreign Physical Examination Form) та результати аналізу на СНІД. Усі поля у формі мають бути обов’язково заповнені (англійською або китайською). Неповні форми, без підпису лікаря та офіційної печатки лікарні є недійсними (дві копії, оригінал залишається в апліканта для подачі в китайські університети).

10. Апліканти, які мають листи про попереднє зарахування від китайських університетів, мають додати їх до пакету документів (для цього апліканти мають зв’язатися з офісом іноземних студентів китайського університету, який приймає на навчання за стипендіями, та отримати лист про попереднє зарахування).

11. Апліканти, які мають сертифікат про знання китайської мови HSK Certificate, мають додати його до пакету документів (дві копії, оригінал залишається в апліканта).

Увага! МОН України прийматиме заявки в електронному та паперовому форматі (необхідно надіслати документи в обох зазначених форматах).

Усі документи мають бути скріплені у верхньому лівому куті (у паперовому форматі має бути 2 примірники – перший пакет документів – оригінал, другий – копія). Будь ласка, формуйте два пакети документів згідно зі списком необхідних документів у вищезазначеному порядку. Документи поверненню не підлягають.

Поштова адреса: Проспект Перемоги, 10, 01135, Київ, Україна,
Міністерство освіти і науки України,
Управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції,
Примітка: Стипендії на навчання в КНР 2018.

Документи просимо залишати у скриньці для кореспонденції.

В електронному форматі скановані PDF документи необхідно надіслати на електронну адресу МОН [email protected], зазначивши у темі листа “Стипендії на навчання в КНР 2019”.

Детальна інформація знаходиться на сайтах www.csc.edu.cn/laihua абоwww.campuschina.org 

Читайте також