Рівненська ОДА налаштована на конструктивний діалог із релігійними організаціями

Подальші кроки співпраці обговорили під час зустрічі керівництво Рівненської ОДА та релігійні організації області.

«Наші відносини мають бути основані на взаємоповазі, запобіганні конфліктних ситуацій. Тому усім нам необхідно працювати в межах законодавства», - звернувся до присутніх перший заступник голови ОДА Сергій Подолін та додав, що влада не може втручатися у роботу релігійних організацій.

Ректор Духовної семінарії ХВЄ Олександр Третяк відзначив, що в області налагоджений міжцерковний діалог, який переріс в гармонійну співпрацю. З його думкою погодилися й представники інших релігійних організацій. Тож, під час зустрічі анонсували проведення «Духовного ранку», який запланували на 4 лютого 2020 року.

«Важливо, щоб в нашій державі був мир та спокій, при чому в усіх сферах. Тому ми налаштовані на конструктивний діалог. Наша область є духовним регіоном. Тому християнські цінності та родина – це наші найголовніші пріоритети», - зазначив заступник голови ОДА Сергій Гемберг.

Присутні поспілкувалися стосовно покращення сервісів реєстрації релігійних організацій, їх участі у спільних патріотично-духовних заходах для молоді тощо.

Пресслужба Рівненської ОДА

Читайте також