Рівненська поліція проаналізувала свою роботу під час виборів (ФОТО)

https://rv.npu.gov.ua

Чітка взаємодія між усіма підрозділами МВС забезпечила стабільність і безпеку у виборчому процесі на Рівненщині

На цьому четвертого квітня наголосили керівники ГУНП і ГУ ДСНС Рівненщини під час брифінгу в обласному управлінні поліції за підсумками виборчої кампанії у першому турі.

Як повідомив очільник поліції області Валерій Самчук, до забезпечення правопорядку під час проведення виборів Президента України був задіяний увесь особовий склад поліції із залученням військовослужбовців Нацгвардії та членів громадських формувань.

«За час виборів у нас було зареєстровано 162 повідомлення фактів, пов’язаних із виборчим процесом, але суттєвих порушень виявлено не було, — зауважив Валерій Самчук. — Станом на 21 годину першого квітня всі виборчі дільничні комісії здали бюлетені до ОВК без зауважень. Поліцейські підрозділу тактико-оперативного реагування забезпечили супровід під час транспортування бюлетенів до центральної виборчої комісії з усіх округів, крім 156 окружної комісії, робота якої ще триває. На сьогодні  ми проводимо ретельний аналіз недоліків, які нами були виявлені, і готуємося до другого туру виборів Президента».

Крім того, начальник ГУ ДСНС в Рівненській області Сергій Крук зауважив, що в регіоні не було допущено виникнення надзвичайних ситуацій, відбувалася спільна координація дій із працівниками поліції на дільницях під час підготовчого етапу та під час проведення виборів:

«Зокрема, спільно працювали вибухотехнічна та піротехнічна служби обох підрозділів. А налагоджена взаємодія зі службами цивільного захисту міста й області дала позитивний результат у стабільності у нашій області».

Як додав наостанок заступник керівника поліції області Руслан Стрельбіцький, на Рівненщині за виборчим процесом спостерігали четверо представників організації з безпеки і співробітництва в Європі у складі двох груп, а також шість іноземних спостерігачів із Канади, Португалії, Німеччини та Швейцарії. Всі вони відзначили високий рівень виконання поставлених перед поліцейськими завдань  і  оперативне інформування громадськості про перебіг виборчої кампанії та процесу волевиявлення громадян 31 березня.

 

Відділ комунікації поліції Рівненської області

Читайте також