Рівненська прокуратура оскаржуватиме виправдальний вирок лікарю, якого звинувачували у смерті дитини

Рівненська прокуратура в апеляції оскаржуватиме вирок лікарю Костянтину Думановському, якого обвинувачували у смерті 5-річного Миколи Антонюка.

2 вересня стосовно лікаря винесли виправдальний вирок. Адже, на думку суду, органи досудового розслідування та прокурор не довели вини обвинуваченого. Костянтина Думановського визнали невинним у вчиненні правопорушення за ч. 2 ст. 140 КК України та виправдали за відсутністю у його діях складу кримінального правопорушення. 

Нині ж прокуратура в апеляційному суді доводитиме вину лікаря, повідомила речниця обласної прокуратури Оксана Жужельська,

Судом не встановлено неналежне виконання ним професійних обов'язків, внаслідок недбалого до них ставлення, внаслідок чого помер хлопчик у відділенні вказаної лікарні. Натомість прокуратура вважає, що неналежне виконання професійних обов'язків, за ч. 2 ст. 140 Кримінального кодексу мало місце, тому ми доводитимемо його вину, - сказала речниця. 

У Рівненському апеляційному суді вже сформували склад суду. Дата найближчого засідання стане відома згодом. 

Нагадаємо, 5-річний Микола Антонюк помер в обласній дитячій лікарні ще 3 листопада 2015 року. На чергуванні тоді був саме лікар Думановський. За словами родичів, він забороняв дитині їсти та пити, призначав ношпу. А на ранок дитина померла. У суді прокурор просив для обвинуваченого покарання у вигляді трьох років позбавлення волі з позбавленням права займатися лікарською діяльністю терміном на три роки. Проте лікаря все одно б не притягнули до відповідальності через закінчення строків давності притягнення до відповідальності. 

Потерпілі просили для лікаря максимального покарання у межах інкримінованої статті, а також задоволення цивільного позову на півтора мільйона гривень. Захист Думановського просив суд виправдати обвинуваченого. 

Читайте також