Рівненські надзвичайники вчилися "рятувати" перинатальний центр

Рівне: рятувальники провели тактико-спеціальні навчання на території КП «Обласний перенотальний центр» 

29 січня співробітники 1-ї державної пожежно-рятувальної частини провели тактико-спеціальні навчання з ліквідації умовної пожежі та проведення рятувальних робіт на території КП «Обласний перенотальний центр» РОР. На місце виклику було направлено рятувальників на трьох одиницях спеціальної техніки ДСНС обласного центру та екстренні служби міста. В ході розвідки було встановлено, що на першому поверсі у приміщенні лабораторії умовно стався вибух площею 55м.кв. з подальшим горінням та розповсюдженням продуктів горіння на вищі поверхи.

Енергопостачання будівлі припинено, проведено евакуацію працівників та пацієнтів, проте в будівлі можливе перебування вісьми осіб в задимленому середовищі 4 чоловіка на першому та чотири на 4 поверсі. В складі ланки газо димозахисної служби рятувальники швидко відшукали в будівлі умовних потерпілих та вивели їх на свіже повітря з четвертого ж поверху умовно потерпілих евакуювали через автодрабину з вікон четвертого поверху.

Одночасно з цим вогнеборці подали на гасіння та на захист будівлі пожежі водяні стволи. Завдяки чітким та злагодженим діям особового складу працівників ДСНС потерпілі були врятовані, а умовна пожежа була успішно ліквідована. Також на даних навчаннях було відпрацьовано порядок дій евакуації дітей, які знаходяться на штучній вентеляції легень.

Під час навчань рятувальники провели вивчення оперативно-тактичної характеристики будівлі КП «Обласний перенотальний центр» РОР, особливості зовнішнього протипожежного водопостачання і забезпечення пожежної безпеки на об’єкті. Після цього співробітники Держслужби з НС провели для персоналу практичне заняття щодо дій в разі виникнення пожежі.

Повідомляє Головне управління ДСНС у Рівненській області

Читайте також