Рівненські ОСББ одні з перших в Україні долучилися до програми "Сусідська варта"

Рівне — четверте місто в Україні, де впроваджується "Сусідська варта".

Це програма, яка вже більше 30 років працює у Канаді, Сполучених Штатах Америки, а також в Молдові, Естонії тощо. В її основі – взаємодія громади, влади і поліції.

“Сусідська варта” – це реальний інструмент для підвищення довіри населення шляхом взаємодії поліції і громади, а саме завдяки вирішенню територіальних проблем, можливості вільного спілкування з поліцією, отриманню відповідей на запитання щодо роботи патрульної поліції або інших особистих питань. Громадянам надається інформація про підозрілі місця, на які необхідно звернути увагу, або місця, де систематично порушують закон, де є незаконний обіг наркотиків. Також, для того аби інформувати громадян щодо осіб/автомобілів/речей, які перебувають у розшуку, створюються спільні чати у месенджерах.

Понад чотири десятки ініціативних головів ОСББ міста Рівного зацікавитися цією програмою і уже половина з них пройшли тренінг спільно з патрульними та дільничними поліцейськими, де представники міжнародної організації IREX та канадські поліцейські ділилися досвідом впровадження "Сусідської варти".

Тепер активно відбуваються збори мешканців будинків, де голови ОСББ та поліцейські розповідають громадянам про програму, відповідають на їхні запитання.

Зокрема, завтра відбудуться чергові збори у 3 будинках:
14:00 ОСББ Замкове, вул. Замкова 10 (запрошений мер міста),
16:00 ОСББ "Учитель", школа #5
19:00 ОСББ "Будівельник 9а", школа #5 

Читайте також