Рівненські рятувальники тренувалися гасити склади (ФОТО)

http://rivne.dsns.gov.ua

08 листопада рятувальники ДПРЗ-2 ГУ ДСНС України у Рівненській області провели вивчення району виїзду з відпрацюванням ввідної по гасінню складів з легкозаймистими горючими речовинами на території відокремленого підрозділу «Складське господарство» державного підприємства НАЕК «Енергоатом». Метою даних навчань була перевірка оперативного реагування підрозділів ДПРЗ-2, щодо ліквідації горіння легкозаймистих речовин в складах, а також взаємодію  підрозділів ДПРЗ-2 з добровільною пожежною командою та адміністрацією об’єкту.

По прибуттю особовий склад ДПРЗ-2 провів розстановку сил та засобів, здійснив оперативне розгортання із прокладенням рукавних ліній для локалізації та подальшої ліквідації умовної пожежі. Під час проведення розвідки вогнеборці встановили, що пожежа виникла в приміщенні складу із легкозаймистими горючими речовинами, існувала загроза вибуху та перекидання вогню на сусідні склади. Тому для гасіння умовної пожежі було подано два стволи ГПС-600.  Всього на відпрацюванні ввідної були задіяні 4 одиниці пожежної та спеціальної техніки та 18 чоловік особового складу.

 Завдяки злагодженим та професійним діям працівників ДПРЗ-2 «пожежа» була локалізована та ліквідована в найкоротші терміни, що дало змогу запобігти вибуху та поширенню вогню на сусідні склади. Після закінчення навчань було підбито підсумки та доведено оперативно-тактичну характеристику об’єктів ВП «Складське господарство» ДП НАЕК «Енергоатом».

За інформацією ДПРЗ-2 ГУ ДСНС України у Рівненській області

Читайте також