Рівненські сапери отримали захисні шоломи та набори для домедичної допомоги

Рівненські сапери отримали засоби індивідуального захисту та медичне обладнання для парамедиків.

Зокрема, захисні шоломи та набір для надання невідкладної долікарської допомоги для рівненських саперів, що розміновують знищені ворогом українські міста, передав секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян та директорка Рівненського будинку ветеранів Вікторія Шинкаренко.

Секретар Рівнеради розповідає, що робота рятувальників, хоч і залишається у тіні, проте дуже важлива і необхідна зараз, коли потрібно розміновувати тисячі об'єктів, що були заміновані ворогом. Саме рятувальники нині знешкоджують вибухівку у звільнених від окупації містах. Завдяки їхній роботі мирне населення зможе якнайшвидше повернутися до звичного життя.

“Ось такі сучасні набори парамедиків, в яких є всі необхідні прилади для надання допомоги травмованим під завалами, від осколкових поранень, і для реанімування людей, нам надали наші друзі з Італії. Один такий набір ми передали рятувальникам, які зараз працюють у складних точках нашої країни. Надіюсь, це допоможе врятувати життя цивільним громадянам, а захисні шоломи, які люб'язно надав Рівненський будинок ветеранів - захистять і самих рятувальників”, - прокоментував Віктор Шакирзян. 

Вікторія Шинкаренко наголошує на тому, що робота рятувальників - це друга лінія оборони, адже після звільнення міст, першими туди заходять поліцейські та рятувальників, щоб очистити місто від “подарунків” ворога.

Рятувальники вдячні за таку допомогу небайдужих та зізнаються, що такий захист для саперних груп, як ніколи актуальний

“Наші рівненські рятувальники, зараз у складі саперних бригад працюють у місті Бородянка на Київщині, де розміновують населені пункти, що були звільнені від окупації ворогом. Також зараз йде процес формування бригад для відновлення критичної інфраструктури таких міст. Тому, так сказати роботи у рятувальників зараз вдосталь. І така допомога та підтримка для нас є дуже важливою і необхідною”, - розповідає керівник Рівненського районного управління ДСНС Сергій Демидюк. 

За словами Віктора Шакирзяна, він нині працює з партнерами по всій Європі, щоб знайти необхідне медичне обладнання і засоби захисту. Веде перемовини з низкою клінік зокрема у Італії, щоб врятувати якомога більше життів і допомогти швидше здобути перемогу та відновити мир в Україні.

Читайте також