Рівненські студенти побували в податковій службі (ФОТО)

Студентам Рівненського автотранспортного коледжу розповіли про «Електронний кабінет водія»

Зменшити  час та зусилля  клієнтів сервісних центрів МВС, а головне мінімізувати втручання людини  у наданні послуг  -  мета Головного сервісного центру МВС.  Аби слова не розходилися з ділом, наприкінці минулого року Головний сервісний центр МВС запустив унікальний онлайн-сервіс «Електронний кабінет водія».

В рамках проведення інформаційної кампанії «Електронного кабінету водія» заступник начальника Регіонального сервісного центру МВС Рівненщини Віктор Залюбовський завітав до студентів Рівненського автотранспортного коледжу, аби  розповісти молоді про переваги онлайн-сервісу.

 «Спочатку потрібно зайти на сайт Головного сервісного центру або ж Регіонального сервісного центру в Рівненській області, потім перейти у розділ  «Кабінет водія». Наступнийкрок – авторизація. Доступ до е-Кабінету здійснюється за допомогою цифрового підпису (ЕЦП), BankIDабоMobileID. Ідентифікація через MobileID можлива абонентам «Київстар», «Vodafone» і «lifecell». BankID надає можливість провести ідентифікацію через низку банків. Потім слід вказати  свою електронну пошту, яка потрібна для сповіщення про штрафи та обтяження, номер мобільного телефону  для запису в електронну чергу»,-  розповів Віктор Залюбовський, заступник начальника Регіонального сервісного центру МВС в Рівненській області.

Раніше більшість адміністративних та сервісних послуг водіям надавали лише безпосередньо у СЦ МВС. Так, актуальну інформацію про транспортний засіб та посвідчення водія можна було дізнатись лише після особистого звернення громадян, що вимагало особистої присутності. Водночас інформацію про штрафи можна було одержати тільки у вигляді поштового повідомлення за кілька днів після скоєння правопорушення. Відтепер водії можуть зайти у власний е-Кабінет, обравши зручний для себе порядок електронної ідентифікації, та з комфортом користуватися низкою послуг, переведених у зручний онлайн-формат.

Потому для студентів наочно продемонстрували як з легкістю можна зайти в «Електронний кабінет водія» використовуючи лише додаток «Приват24» та мобільний телефон.

Також заступник начальника Регіонального сервісного центру МВС в Рівненській області Віктор Залюбовський нагадав для молоді автотранспортного коледжу про те, що вони можуть безкоштовно перевірити свої знання з Правил дорожнього руху онлайн. Для цього варто зайти  на сайт Головного сервісного центру або ж Регіонального сервісного центру в Рівненській області.

Зауважимо, що  студенти вишу після закінчення навчального закладу отримують посвідчення водія. А тому такі додатки як «Електронний кабінет водія» та «Пройти тест на знання ПДР»  стануть їм у пригоді. 

Прес-служба РСЦ МВС в Рівненській області

Читайте також