Рівненські вчителі на час карантину не залишаться без роботи та грошей

Фото - ілюстративне / відкриті джерела

Попри запровадження карантинних заходів у всіх навчальних закладах до 3 квітня включно, рівненські вчителі й надалі виходитимуть на роботу. Крім цього, педагогічні працівники на період карантину отримуватимуть середньомісячну заробітну плату – це прописано в умовах угоди між Міністерством освіти України та Профспілкою працівників освіти і науки України. Про це повідомила заступниця начальника управління освіти Рівненського міськвиконкому Катерина Сичик.

Вчителям також рекомендуватимуть налагодити дистанційний процес навчання та скоригувати навчальний план. Щодо відпрацювання пропущених годин школярами Рівного влітку, то управління освіти ще не визначило можливі терміни продовження навчального року.

Водночас перший заступник голови Рівненської облдержадміністрації Сергій Подолін під час сьогоднішнього брифінгу заявив, що обласне управління освіти вже опрацьовує механізм забезпечення дистанційного навчання в освітніх закладах.

Чиновник також звернувся з проханням до роботодавців, чиї співробітники мають маленьких дітей.

– Якщо ми закриваємо садочки, а батьки у цей час на роботі, то треба, щоб керівники установ розуміли цю ситуацію. Моя порада бізнесменам: життя громадянина важливіше, ніж доходи від бізнесу, – додав Сергій Подолін.

Нагадаємо, задля запобігання поширення коронавірусу, в області ввели карантинні заходи та запровадили низку обмежень на час ризикованого періоду.

  • з 12 березня на Рівненщині призупиняється освітній процес у школах, дитсадках, закладах позашкільної та професійно-технічної освіти, вишах;
  • спортивні заходи проводитимуться без участі глядачів;
  • призупиняється робота театрів, кінотеатрів, проведення культурно-масових заходів ;
  • призупиняється робота дозвіллєвих закладів (розважальні зони, центри дозвілля тощо);
  • заборонені масові заходи за участю понад 200 осіб, окрім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування;
  • у громадському транспорті та у всіх місцях масового скупчення людей будуть посилені дезінфекційні заходи.

Читайте також