Рівненські волонтери передали чергове авто для потреб ЗСУ

2 грудня рівненські волонтери передали велику партію допомоги для потреб Збройних сил України. А саме бронеавтомобіль марки Nissan X-Trail, додатково обладнаний камерою для нічного бачення, антидронову рушницю, пристрої  супутникового інтернет-зв'язку “Starlink”, дрони для повітряного спостереження за ворогом та інші вкрай важливі для бійців ЗСУ речі.

Усе це вдалося придбати завдяки спільній діяльності волонтерів ГО “Рівне Разом”, ГО “ДАР” та представників інших місцевих волонтерських організацій зокрема, в результаті масштабних благодійних ярмарків. 

“Потреба в автомобілях на передовій є завжди. На жаль, в зоні бойових дій, через екстремальні умови експлуатації автомобілі швидко виходять з ладу, часто потрапляють під обстріли. Тож сьогодні, дякуючи зусиллям всіх наших волонтерів, допомозі меценатів, ми передаємо цей автомобіль і додатково до нього прилад, який дозволяє пересуватися вночі чи у сутінках, не демаскуючи своє місцезнаходження.  Окрім бронеавтомобіля, передаємо також і вкрай важливу та необхідну для наших воїнів антидронову рушницю. Вона допоможе нашим військовим знищувати ворожі російські безпілотники. І чим більше їх буде збито, тим швидше ворог буде дезорієнтований і розбитий. Напередодні Дня волонтера, хочу щиро подякувати всім, хто долучився до нашої волонтерської організації, всій команді “Рівне Разом”, всім, хто допомагає нам на гуманітарних складах, всім, хто допомагав в організації волонтерських благодійних ярмарків і тут в Рівному, і за кордоном, всім, хто разом з нами допомагає Збройним Силам України і наближає день нашої спільної перемоги над російськими окупантами, - зазначив Почесний Президент громадської організації “Рівне Разом” Віктор Шакирзян.

Напередодні, автомобіль відремонтували, посилили його захист, нанесли відповідний зимовий камуфляж, завантажили гуманітарним вантажем та усім необхідним обладнанням для військових. Сьогодні ж він уже вирушив на передову.

“Автомобіль для наших бійців ми з командою волонтерів передаємо вже не вперше. Зокрема, завжди намагаємося допомагати не лише військовим, а й цивільному населенню, яке постраждало від війни. Переконана, що такий автомобіль та все, що ми сьогодні передаємо нашим воїнам - дасть позитивний результат. Важливо те, що зібрати кошти нам вдалося завдяки багатьом небайдужим людям, які постійно долучаються до наших благодійних ярмарків, жертвують своїми коштами для потреб наших захисників. Така підтримка з боку меценатів, з боку бізнесу, з боку городян є вкрай важливою для нашої спільної справи адже наближає звільнення України від загарбників, - розповіла депутатка від партії “Рівне Разом” Катерина Марчук.


Загальна вартість, всього переданого сьогодні волонтерами обладнання, обраховується сотнями тисяч гривень. Лише антидронова рушниця коштує близько 15 тисяч євро. Але все це вкрай потрібне на фронті, каже керівник Рівненського будинку ветеранів Вікторія Шинкаренко. 

«Автомобілі дуже потрібні нашим солдатам, старлінки вкрай потрібні для зв’язку між підрозділами, антидронові рушниці для наших військовослужбовців взагалі на вагу золота, адже ворог активно використовує дрони та квадрокоптери. Саме тому, ми робимо все можливе, аби таке сучасне електронне озброєння знаходити і купувати для ЗСУ. Це дасть можливість завадити росіянам виявляти наші позиції та вести аеророзвідку”, - додала Вікторія Шинкаренко.


Військовослужбовець Павло каже, така антидронова рушниця працює на відстані до п’яти кілометрів.

“Антидронова рушниця працює таким чином, що тимчасово приглушує ворожий дрон, після чого він падає на землю і може використовуватись уже українськими підрозділами. Зокрема, ця гармата слугуватиме для потреб спецпризначенців у Луганській області”, - зазначив військовослужбовець Павло.

До слова, організаторами благодійних ярмарків, що відбувалися у Рівному є волонтери ГО “Рівне Разом”, ГО “Допомога армії - Рівне”, Студія сучасного танцю та вокалу Шоу балет Dance Way. Благодійники запевнили, продовжуватимуть допомагати українській армії доти, доки в цьому буде потреба

Читайте також