Рівненські волонтери подарували дітям з особливими потребами автобус та понад 500 святкових пакунків

Максимально охопити увагою дітей з особливими потребами та подарувати святковий настрій і обіцяний сюрприз. Таку мету поставили перед собою представники громадської організації «Рівне Разом» у день Святого Миколая.

Першим, куди разом завітали рівненські волонтери та чиновники, став міський навчально-реабілітаційний центр «Особлива дитина». Саме цим закладом вони вже тривалий час опікуються. На дітлахів, окрім солодких подарунків чекав і  довгоочікуваний сюрприз – 12 – ти метровий комфортабельний автобус Solaris Urbino 12, який, передали рівненській громаді представники міської влади Кельце (Польща), спільно з місцевою транспортною компанією МРК та “Barlinec”.

«Сьогодні ми з командою поставили перед собою мету охопити своєю увагою якомога більше закладів, які опікуються вихованням та реабілітацією дітей з особливими потребами. Також з приємністю можу констатувати, що даний автобус пройшов усі формальні процедури, технічний огляд, реєстрацію і може використовуватись для потреб вихованців Центру «Особлива дитина». Це низькопідлоговий, сучасний, а головне – безпечний транспортний засіб. І в цей непростий для нашої країни час, він допоможе нам забезпечити перевезення дітей цього закладу, не шукаючи та орендуючи приватний транспорт», - зазначив секретар Рівнеради, очільник громадської організації «Рівне Разом» Віктор Шакирзян.

Наразі, освітнім процесом у закладі «Особлива дитина» охоплено 196 вихованців. З них – десять дітей - візочників, а близько тридцяти – потребують додаткового супроводу.  Просторий салон та наявність у такому автобусі висувного пандуса, як зазначає очільниця закладу Ольга Петух, неабияк полегшить пересування її учням. Яким чином буде використовуватись автобус, теж має власне бачення.

«Це будуть різного роду виїзні виховні та освітні проекти. Саме наявність підйомника  є надзвичайно важливим для нас. Пригадую, ми брали участь в одному всеукраїнському благодійному проекті. Аби дістатись до іншого міста, замовляли приватний автобус. Доводилось просто  на руках заносити до салону наших дітей - візочників. Зараз можемо констатувати – проблему вирішено! Тому, щиро дякуємо Віктору Шакирзяну та усій команді «Рівне Разом» за постійну підтримку. Це є неабияким стимулом для подальшого розвитку і нашим вихованцям», - зазначила Ольга Петух.

Дружні та добросусідські взаємини між «Рівне Разом» та міською владою міста Кельце зародились під час організації благодійних ярмарків на підтримку ЗСУ у Польщі. Катерина Марчук була їх безпосереднім учасником і саме вона розпочала перемовини з польськими партнерами на предмет передачі автобусів на потреби Рівненської громади.

«Ми це зробили! Важко передати емоції, які я зараз переживаю. Війна чітко показує хто насправді є твоїм добрим сусідом. Хочу вкотре  щиро подякувати нашим друзям з міста Кельце, також всім, хто долучився до цього та інших благодійних проектів. Це надихає нашу команду  рухатись далі та працювати на  Перемогу і, разом з тим, дбати  про розвиток нашої  територіальної громади”, – зауважила Катерина Марчук.

 

Читайте також