Рівненські ЖЕКи передадуть в оренду підприємцям

Фото - відкриті джерела

Сьогодні на сесії Рівненської міської ради вирішили передати житлово-комунальні підприємства Рівного  в оренду.  Після цього мешканці багатоквартирних будинків зможуть  самостійно вирішувати, яке підприємство їх обслуговуватиме. Відтак, міський голова Володимир Хомко зазначив, що кошти на ремонти та інші потреби будуть виділятися, як і раніше.

Очільник Рівного також заявив:

«У Рівному працює 6 приватних  компаній - обирайте будь-яку. Після того, як ми вас перевели у компанію, на другий день можете проголосувати будинком і обрати іншу компанію. Ми не хочемо мати справу з комунальними підприємствами! Це повинно бути конкурентне середовище приватного бізнесу. Важливо, щоб місто не мало відношення до цих будинків. Створюйте завтра компанію – виходьте на ринок і забирайте будинки».

Після тривалих сперечок, депутати все-таки підтримали таке рішення щодо  ЖКП «Західне», ЖКП «Сонячне» та ЖКП «Перспективне».  Відтепер проведуть конкурс серед бажаючих орендарів. Втім, ще не прописані умови, на які повинні зважати підприємці.

Крім того, вартість оренди складає 2% від вартості ЖКП. Зазначимо, що  ЖКП «Західне» оцінюють у суму в розмірі 6 685 000 грн., ЖКП «Сонячне» - у 5 082 000 грн. та ЖКП «Перспективне» - у 8 293 000 грн.

Розірвати договір місто може після того, як підприємець протермінує сплату  орендної плати.

 

 

Читайте також