Рівненських водіїв запрошують долучитися до акції "Здай заглушку – обери життя" (ВІДЕО)

фото ілюстративне

"Здай заглушку – обери життя". Акція під такою назвою стартувала у сервісному центрі МВС, що на вулиці Макарова у Рівному, пише UA: Рівне

Речниця установи Людмила Пшебільська розповіла: тут встановили спеціальну коробку, куди водії зможуть викинути автомобільну заглушку. Акція має на меті нагадати про те, що необхідно постійно використовувати ремені безпеки. Вона розпочалася із сервісного центру у Рівному, і продовжиться у Дубні, Володимирці і Сарнах, де знаходяться територіальні сервісні центри МВС. Із зібраних заглушок в установі планують виготовити арт-об'єкт. Який саме, ще не вирішили.

– Раніше я користувався заглушками, але вирішив, що це неправильно, тепер буду користуватися паском безпеки, – розповів водій Віталій Ільчук.

Водій Іван Шверін:
– Я раніше користувався постійно, тому що в машині пищить, пасок мішає, але це техніка безпеки, якої треба дотримуватися. Тому користуюся ременем вже.

– За кордоном водії завжди пристібаються. Чомусь в Україні за аналізом ГО це роблять тільки 15% водіїв. Тому ми закликаємо долучитися до акції, це своєрідна підтримка безпеки на дорозі, і здати свою заглушку, – прокоментувала речниця регіонального сервісного центру МВС Людмила Пшебільська.

Читайте також