Рівненським депутатам пропонують скасувати «Хелловін», а натомість святкувати День подяки

В Україні набуває популярності святкування «Хелловіну». Відтак, у Рівному заклади громадського харчування, торгові центри готують тематичні святкування.

Нещодавно реклама відзначення «Хелловіну» одного з торгових центрів міста викликала хвилю обурення рівнян. На афіші зображена дівчина із порізами на руках, що, на думку ректора рівненської Духовної семінарії ХВЄ Олександра Третяка, є пропагандою насильства та суїциду.

Під час засідання сесії Рівненської міської ради Олександр Третяк звернувся до депутатів із проханням заборонити відзначати «Хелловін» у місті. Натомість він пропонує святкувати 31 жовтня День подяки. 

Також Олександр Третяк просить торговий центр зняти реклами, адже, з його слів, вона порушує усі норми моралі та чинного законодавства.

У свою чергу міський голова Рівного Володимир Хомко повідомив, що святкування Хелловіну в місті міська влада заборонити не може, адже не має відповідних повноважень:

«Ми можемо рекомендувати, але заборонити ми не можемо. Ми можемо заборонити святкувати Хелловін у школах, розумієте? Якщо Ви захочете святкувати, то як я можу Вам заборонити?»

Читайте також