Рівненським кавоманам на замітку: якою є ідеальна доза кофеїну?

GETTY IMAGES

Американські військові розробили "революційний алгоритм" вживання кави, який допомагає позбутися втоми, повідомляє ВВС Україна з посиланням на Daily Mail.

В Міністерстві оборони США взяли на озброєння наукові дослідження, які визначили точну дозу кофеїну, необхідну організму, щоб не знепритомніти від перевтоми чи нестачі сну.

Так, тим хто не виспався радять такий алгоритм: 200 міліграмів кофеїну відразу ж після пробудження, і ще стільки ж через чотири години.

Стандартна чашка кави містить 100 міліграмів кофеїну. Якщо ви спали п'ять годин, і прокинулися о шостій ранку, свою першу чашку кави можете випити о сьомій, а другу - о дев'ятій.

Тим, хто працює на нічних змінах, радять випивати дві чашки кави відразу ж на початку зміни.

"Якби ви могли прийти на роботу, випити каву і на 40% покращити гостроту реакції, хіба ж вам це не сподобалося б? Саме над цим ми тут і працюємо", - цитує видання Жака Рейфмана, старшого дослідника, який займається проектом разом з американськими військовими.

Наразі дослідники розробляють спеціальний мобільний додаток, який визначатиме персоналізовану дозу кофеїну для підвищення активності.

Читайте також