Рівненським медикам креативно подякували за роботу

На боковій стіні поліклініки на вулиці Драгоманова у Рівному з’явились рядки із вірша. Це – ініціатива активістів молодіжного проєкту «Strofa», який займається популяризацією сучасної та класичної поезії. У нашому місті вже реалізовано декілька подібних проєктів.

Вірш, який написали на стіні поліклініки, символізує силу зв'язку між лікарем і його пацієнтом. За задумом авторів проєкту, малюнок стане символом вшанування щоденної праці медичних працівників Рівного.

Молодіжну мистецьку ініціативу підтримала громадська організація «Рівне Разом», адже цей проєкт має важливе соціальне значення. Як зазначив голова ГО Віктор Шакирзян, підтримка медиків, які щоденно борються за життя та здоров'я пацієнтів, один із пріоритетних напрямків діяльності «Рівне Разом»:

«Медичні працівники сьогодні опинились на передовій у боротьбі коронавірусом, а наша громадська організація постійно докладає багато зусиль, щоб допомагати їм та підтримувати. Тож, коли ми почули про ідею відзначити внесок рівненських медиків у такий оригінальний спосіб, одразу вирішили підтримати молодіжну ініціативу, - розповів Віктор Шакирзян. - Ми багато співпрацюємо з медичними установами, зокрема і у питанні забезпечення персоналу засобами індивідуального захисту, тому просто не могли не відгукнутись».

Віктор Шакирзян також додав, що діяльність креативної молоді проєкту «Strofa» йому імпонує. Кожна їх робота несе у собі надзвичайно сильний посил до кожного містянина, а вдало підібрані рядки із віршів мотивують розвиватись і не забувати про свою унікальність. До того ж, такі написи на стінах додають краси місту, роблять його яскравішим і цікавішим. Це спонукає рівнян підтримувати порядок на території довкола.

Віктор Шакирзян запевнив, що молодіжні проекти залишатимуться у переліку головних пріоритетів діяльності ГО “Рівне Разом”. Нагадаємо, «Strofa» - мистецько-поетичний проєкт групи ініціативної молоді Рівного. Вже три роки вони створюють нове обличчя міста і спонукають по-новому переосмислити вже звичні речі. Молоді люди модернізують фасади міста, популяризують сучасну літературу та українських класиків, а ще це - платформа для художників та юних поетів.

Читайте також