Рівненським студентам розповіли про особливості оподаткування доходів (ФОТО)

Студенти-волонтери допомагають у проведенні деклараційної кампанії

Свідоме декларування своїх доходів та сплата податків українцями – вірний шлях до побудови європейського суспільства. На даний час триває кампанія декларування доходів громадян отриманих у 2017 році.

Упродовж кожного навчального року студенти та викладачі Національного університету водного господарства та природокористування активно співпрацюють із фахівцями  ГУ ДФС у Рівненській області.

Така співпраця це - поєднання набутих студентами теоретичних знань із реаліями сучасної економіки та практичним застосуванням норм податкового законодавства. Крім того, студенти цього вишу протягом останніх років є активними помічниками податківців – волонтерами податкової служби.

Нещодавно відбулася чергова зустріч податківців із студентами цього навчального закладу.  Старший державний ревізор-інспектор відділу аналізу та прогнозування надходжень податків та зборів з фізичних осібну ДФС у Рівненській області Світлана Шорнікова провела лекційне заняття щодо особливостей оподаткування доходів фізичних осіб та цьогорічної кампанії декларування доходів громадян.

Вона детально зупинилися на особливостях деклараційної кампанії, розповіла про можливість звітування громадянами через мережу Інтернет, адже через Електронний кабінет платника податків  існує можливість дізнатися про отримані доходи та утримані податки, а також підготувати, заповнити та надіслати декларацію про майновий стан і доходи фізичних осіб в електронному вигляді..

 «Волонтери податкової служби, перш за все, прагнуть донести до громадськості об’єктивний погляд на необхідність добровільної сплати податків. Особливо це потрібно під час кампанії декларування доходів громадян. Адже, декларуючи свої доходи та сплачуючи податки, ми робимо свій індивідуальний внесок у загальний добробут нашої країни. Це – фундамент податкової культури, яка є важливою складовою національної ідеології добровільної сплати податків», - зазначила під час зустрічі  Світлана Шорнікова.

За інформацією ГУ ДФС у Рівненській області

Читайте також