Рівненський “Малинськ” поступився у поєдинку із закарпатською командою

http://www.fcmalynsk.club

Як і очікувалося, поєдинок проти ФК “Ужгород” для ФК “Малинськ” виявився непростим. Команда із Закарпаття показала себе гідним суперником, з яким не можна розслаблятися ні на мить. До того ж, ускладнювала ситуацію для господарів і дискваліфікація двох ключових виконавців, двох Олександрів – Гергелюка та Портянка, щоправда, повернулися в основну обойму Дмитро Луцюк і Богдан Скоцький, котрі пропускали попередній матч з “Покуттям”.

Гості першими отримали можливість розіграти м’яч з центру поля і відразу ж пішли вперед, організувавши своєрідний міні-штурм воріт ФК “Малинськ”. Він закінчився ударом з розвороту когось із гравців команди гостей, щоправда, неточним. У відповідь на це господарі спробували організувати власну атаку, проте втратили м’яч біля чужого карного майданчика та наразилися на стрімкий контрвипад. Адріан Пуканич передачею від центрального кола виводив Сергія Машталіра сам-на-сам з Михайлом Грицалем, проте форвард невдало обробив м’яч, до того ж, своєчасно вступив в боротьбу Дмитро Луцюк і завершальний удар у гравця ФК “Ужгород” просто не вийшов.

Надалі ініціативу в грі поволі перехопили гравці ФК “Малинськ”, проводячи більшість часу на половині поля суперників. Особливо перспективними виходили атаки господарів правим флангом, проте до пори, до часу вони ефекту не приносили. В свою чергу, закарпатці у ці хвилини ставку зробили на контратаки і в декількох з них цілком могли вразити ворота малинчан, проте підвела виконавська майстерність.

А рахунок у зустрічі ФК “Малинськ” відкрив на 32 хвилині завдяки показово-взірцевій атаці правим краєм. Михайло Грицаль вкинув м’яч на хід Дмитру Луцюку, той промчав своїм правим флангом, віддав пас на Віталія Кашубу, який в один дотик відіграв на Дмитра Єременка. 28-й номер малинчан першим дотиком прокинув м’яч уперед, а другим зробив подачу з бокової лінії штрафної зони. Адресатом передачі на межі воротарського майданчика виявився Артем Корольчук, який без перешкод головою відправив сферу у дальній кут воріт ФК “Ужгород” – 1:0! Відзначимо, що для форварда ФК “Малинськ” і лідера гонки бомбардирів Чемпіонату України у Групі 1 цей м’яч став десятим у турнірі.

До перерви команди ще встигли створити по декілька напівмоментів – все той же Артем Корольчук метрів з 22-х по центру воріт “вистрелив” вище поперечини, а на останній хвилині тайму Адріан Пуканич зі штрафного небезпечно пробивав у нижній кут воріт, проте Михайло Грицаль парирував цей постріл.

Другу половину жвавіше розпочали господарі, котрі у ці хвилини цілком могли остаточно вирішити долю матчу на свою користь. Проте у цих епізодах ні Роман Воробей, ні Василь Лойко (зі штрафного), ні Анатолій Онищук (двічі) точного вирішального удару завдати не зуміли.

Негативний результат матчу примушував гостей все частіше думати про взяття чужих воріт і спонукав йти вперед. В той же час, гравці ФК “Малинськ” почали грати на утримання рахунку, який їх цілком влаштовував. У підсумку, виправдала себе саме атакуюча тактика ФК “Ужгород”, гравці якого зрівняли рахунок завдяки вдалому розіграшу стандартного положення. Необов’язкове порушення біля бокової лінії поля перетворилося у штрафний удар, який виконав Олександр Бако. Навіс з правого флангу замкнув головою Вадим Селещук, якого гравці ФК “Малинськ” банально “забули” прямо на краю воротарського майданчика – 1:1…

Пропущений м’яч став серйозним стимулом, аби господарі знову згадали про атакуючі дії та кинулися вперед рятувати матч. Забити ФК “Малинськ” у ці хвилини не вдалося, а от пропустити команда цілком могла. На 85-й хвилині стрімка контратака ужгородців  лівим флангом закінчилася скидкою Сергія Машталіра у центр штрафної зони, де Дмитро Рацин метрів з 13-ти пробивав по воротам. На щастя для малинчан, удар суперника своєчасно заблокував Василь Лойко, а Михайло Грицаль після рикошету м’яч перевів на кутовий.

Останні хвилини зустрічі ФК “Малинськ” провів у спробах удруге вразити ворота Юрія Славіка – так, сантиметрів не вистачило Артему Корольчуку, аби дотягнутися головою до навісу Василя Лойка з лівого флангу, згодом з вигідної позиції по центру воріт не вийшов прицільний удар у Віктора Кір’яха. Натомість, ФК “Ужгород” на це відповів небезпечним виконанням штрафного з лівого флангу, після якого Михайло Грицаль “витягнув” м’яч з-під поперечини власних воріт.

Фінальний свисток головного арбітра матчу зафіксував нічию 1:1, яка, здалося, цілком влаштувала гостей, адже вони зуміли відігратися лише під завісу зустрічі. Не зовсім розчарованими виглядали і господарі, які цілком могли пропустити фатальний укол від “колючого” суперника. Щоправда, головні конкуренти ФК “Малинськ” – “Покуття” та ОДЕК – свої поєдинки у цьому турі виграли і тепер боротьба за перше місце в Групі 1 особливо загострилася.

ФК «Малинськ»: Михайло Грицаль (77), Роман Воробей (5), Віталій Брикса (10), Дмитро Луцюк (6), Василь Лойко (4), Роман Савицький (33), Дмитро Проневич (3), Анатолій Онищук (7), Віталій Кашуба (22), Дмитро Єременко (28), Артем Корольчук (88).

 

Запасні: Микола Фокін (1), Богдан Скоцький (15), Віктор Кір’ях (16), Юрій Яструб (18), Микола Гайдучик (11), Василь Штандер (17), Олександр Мичко (8).

Головний тренер – Богдан Самардак.

ФК «Ужгород»: Юрій Славік (1), Вадим Селещук (3), В’ячеслав ПІнковський (4), Станіслав Котьо (21), Олексій Сич (16), Богдан Павлич (22), Адріан Пуканич (15), Олександр Бако (9), Сергій Машталір (7), Олександр Зимомря (13), Іван Русин (10).

Запасні: Ерік Гречка (33), Максим Олень (20), Дмитро Рацин (5), Володимир Дуран (8), Юрій Дрозд (18), Михайло Дудаш (2), Вадим Ференцик (19).

Головний тренер – Мирослав Бабяк.

Стадіон – “Колос” (Млинівська ОТГ).

50 уболівальників (з офіційними особами).

Арбітр матчу – Іван Мандзюк (Тернопільська обл..).

1-ий асистент – Владислав Мошковський (Київська обл.).

2-ий асистент – Павло Якименко (Київська обл..).

4-ий арбітр – Максим Шибунька (Рівненська обл..).

Спостерігач арбітражу – Ігор Овчар (Івано-Франківськ).

Прес-служба ФК "Малинськ"

Читайте також