Рівненський міський суд відпустив додому екс-прокурора, який збив насмерть матір трьох дітей

Рівненський міський суд змінив запобіжний захід екс-прокурору та адвокату Івану Скобуху, який насмерь збив скутеристку на Сарненщині. 

Як повідомляє прес-служба обласної прокуратури, суддя міськсуду змінив для підозрюваного запобіжний захід з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт із правом носінння засобу контролю. Відповідне клопотання подав захисник підозрюваного та мотивував це міцними соціальними зв'язками, поганим самопочуттям батьків та необхідністю за ними доглядати. Прокуратура вже готує апеляційну скаргу на це рішення суду, адже у прокуратурі вважають, що підозрюваний таким чином зможе впливати на слідство. 

Нагадаємо, 8 вересня близько опівночі водій автомобіля "Nissan Rogue" біля села Немовичі насмерть збив 35-річну матір трьох дітей, яка поверталась із роботи. Після чого водій намагався втекти із місця ДТП. Його затримали за кілька хвилин патрульні. За словами свідків, той був у стані сп'яніння. 10 вересня Івану Скобуху обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 2 місяці без права на внесення застави. Утім, у СІЗО задля безпеки його не повезли, бо раніше працював прокурором, а нині - адвокатом. У суді він запевняв, що не пив, а причиною аварії стало нібито те, що відволік собака. 

За вчинене екс-прокурору загрожує до десяти років ув'язнення із позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до десяти років.

 

 

Читайте також