Рівненський обласний госпіталь ветеранів співпрацюватиме зі шведською фундацією

Рівненський госпіталь ветеранів продовжує зміцнювати міжнародні зв'язки. Заклад підписав меморандум про співпрацю зі шведською фундацією Spinalis.

Як повідомили у пресслужбі Рівненської ОДА, він передбачає обмін досвідом і кращими медичними практиками у сфері реабілітації.

«Відбулося це у столиці під час презентації першого в Україні довідника про життя після ураження спинного мозку, підготовленого шведськими науковцями. За участі першої леді Олени Зеленської, очільників міністерств охорони здоров'я України та Швеції. Ще один важливий крок для розвитку нашого госпіталю. Продовжуємо формувати на Рівненщині реабілітаційний хаб для ветеранів», - розповів начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль.

Як відомо, Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни приймає на реабілітацію в гострому періоді пацієнтів після важких черепно-мозкових і спінальних травм.

Тут є все потрібне обладнання, навчені фахівці, працюють міжнародні команди, які передають свій найкращий досвід.

Наразі тут триває будівництво нового корпусу, що дозволить збільшити спроможність медзакладу до 300 ліжок, отож щорічно він зможе приймати до 7500 пацієнтів.

Читайте також