Рівненський театр ляльок готує виставу, присвячену композиторові Володимиру Івасюку

Рівненський обласний театр ляльок готує прем’єру, присвячену Володимиру Івасюку.

Інформують у Рівненській облраді.

До квітня Рівненський академічний обласний театр ляльок готує для рівнян музичну виставу "Хлопчик із скрипкою в грудях", присвячену українському композитору, виконавцю, музиканту Володимиру Івасюку та його батькові. Якби не трагічні події, українській легенді цьогоріч виповнилося б 75 років.

Над ідеєю нової постановки думали майже рік. За словами директора театру Володимира Данилюка, "вона набирає обрисів, чіткіше вимальовуються лінії й деталі".

Автором і режисером вистави є заслужений артист України, актор Рівненського облмуздрамтеатру Станіслав Лозовський.

За основу вистави взяли біографічну повість «Монолог перед обличчям сина», автором якої є Михайло Івасюк - батько композитора. Він - український письменник, літературознавець, фольклорист, педагог, громадський і культурний діяч. Відбував ув'язнення в ГУЛАГівських бараках.

Тому "Хлопчик із скрипкою в грудях" - історія про те, як батько виховує сина, яким бачить його, як це впливає на життя родини та що це означає для українців.

Постановна група побувала в музеї Володимира Івасюка, який знаходиться в Чернівцях у чотирикімнатному помешканні його батьків. Слухали безліч історій від сестер композитора – Оксани та Галини. Більшість цих епізодів увійдуть до майбутньої вистави.

Сьогодні робота над постановкою триває: відбуваються репетиції, фахівці працюють над декораціями. У виставі візьме участь уся трупа лялькового театру.

Володимир Данилюк зауважив, що хоч вистава відбуватиметься в академічному театрі ляльок, розрахована вона не на дитячу публіку, а передусім на старшокласників і дорослого глядача.

Читайте також