Рівненський університет відвідав лідер Forbes 2015 (ФОТО)

http://nuwm.edu.ua

НУВГП відвідав доцент кафедри Школи менеджменту ім. Везерхеда при Університеті Кейс Вестерн Резерв, спеціаліст в експериментальній економіці та теорії ігор, відомий у світі економіст, лідер Forbes 2015 Роман Шеремета.

Спершу професор зустрівся за круглим столом з ректором Віктором Мошинським та керівниками структурних підрозділів, де мова йшла про вищу освіту в Україні, проблеми й перспективи, покращання конкурентоспроможності  ЗВО у міжнародному рейтингу.

Згодом  відомий економіст  прочитав публічну лекцію «Фактори економічного розвитку». Тут Роман Шеремета говорив про класичні та неокласичні фактори, які впливають на економічний розвиток країн; про  нові теорії економічного розвитку, що базуються на інституційних та соціальних факторах, причини успіху Європи та реформи в Україні.

Професор також відмітив фактори, які допоможуть Україні стати успішною. Це:  подолання корупції, залучення іноземних інвестицій, захист вітчизняного виробника. Окрім того, для досягнення перших позитивних результатів потрібно  зменшити державне регулювання, впровадити  децентралізацію та незалежний антикорупційний суд.

Говорив також Роман Шеремета і  про якісну освіту.

«Якісна освіта веде до економічного прогресу. Це економічний факт. Освічені люди приймають більш ґрунтовні рішення. Освіта робить людей більш терплячими, цілеспрямованими і менш схильними до невиправданих ризиків, – зазначив лектор. – Освіта – це загальне поняття. У ній головне – вміння мислити. Українські студенти часто зізнаються, що після закінчення ЗВО на роботі вчать  все з нуля. Переконаний: завдання університету – дати студенту не практичні навички, а навчити його думати, допомогти сформуватися йому як індивідууму, навчити критично думати і вирішувати складні питання».

На завершення зустрічі професор   презентував свою книгу «Реформація: успіх Європи і шанс для України», яку радив усім прочитати.

Читайте також