Рівненську медичну академію хочуть розширити

фото ілюстративне

На порядок денний засідання комісії з питань гуманітарної політики було винесено питання «Про реорганізацію Рокитнівського медичного училища». Зробити це хочуть шляхом приєднання до Рівненської медичної академії.

«Це дозволить скоротити декілька посад адміністративного складу, економить кошти і укріплює наш заклад центральний. Це буде відділення від академії, бюджет, статут – усе буде від академії», - зазначив заступник начальника управління охорони здоров’я Рівненської ОДА Олег Вівсянник.

Відтак, реорганізація передбачає скорочення робочих місць. Також відомо, що ініціювало приєднання саме ж Рокитнівське медичне училище, написавши відповідне звернення.

В обґрунтуванні щодо доцільності прийняття відповідного рішення начальник управління охорони здоров’я Рівненської ОДА Юрій Осіпчук пояснює, що таке приєднання позитивно вплине на якість підготовки фахівців та :

«Основною метою прийняття даного рішення  є забезпечення оптимізації структури комунальних закладів вищої медичної освіти в Рівненській області. Реорганізація Рівненського медичного училища до КЗВО “Рівненська медична академія” дасть можливість об’єднати кадровий потенціал та матеріальні ресурси, забезпечить обмін навчально-методичними, науковими, інноваційними  напрацюваннями цих закладів тощо. Таким чином, прийняття зазначеного проекту рішення позитивно вплине на якість освітніх послуг по підготовці фахівців за спеціальностями медичного спрямування, підвищення їх професійного розвитку.»

Чи приєднувати Рокитнівське медичне училище до Рівненської медичної академії вирішуватимуть депутати на сесії Рівненської обласної ради, що відбудеться 14 червня.

 

Читайте також