Рівненську поліцію відвідали діти з прифронтової Авдіївки (ФОТО)

Учетверте на гостини на Рівненщину завітала група школярів із прифронтового міста Авдіївка Донецької області. Традиційно їх прийняв дитячий санаторій «Електронік-Рівне», а от вперше вони побували в поліції та ознайомилися із роботою поліцейських.

Дозвілля дітей із прифронтового міста прагнуть максимально урізноманітнити. Цього разу у звичну культурно-розважальну програму внесли корективи і провели їм пізнавальну та водночас виховну годину в обласному управлінні та Рівненському районному відділенні поліції.

Якими видами зброї та спецзасобами користуються поліцейські, де її зберігають і отримують, у яких випадках використовують і застосовують. Про все це розповів гостям інспектор дозвільної системи.

Ознайомили дітей зі своєю роботою і спеціалісти-вибухотехніки, а можливість поспілкуватися із чотирилапими поліцейськими подарували кінологи.

Емоцій школярам додала екскурсія у відомчий музей, де вони побачили раритетні для них і знайомі багатьом поколінням правоохоронців експонати. Ту техніку, яку раніше використовували на службі в роботі працівники органів внутрішніх справ, діти залюбки роздивлялися і розпитувалися, що і як працює.

12-річна Вероніка ніколи не була у поліції, але після візиту сюди запевняє, що стане в майбутньому правоохоронцем і захищатиме нашу країну від ворогів.

«Ми вдячні за таку екскурсію, теплий і щирий прийом, — зазначила педагог Олена Григорівна, яка супроводжує школярів. — Побувати та відпочити на Рівненщині — це та можливість, яка дає нам, а дітям особливо, відволіктися від неспокійного життя у нашому прифронтовому місті, де ні на мить не забуваєш, що поруч — війна, руйнування і бойові дії».   

На згадку про себе учні передали правоохоронцям вимпел свого рідного міста та подякували за теплу зустріч.

За інформацією відділу комунікації поліції Рівненської області

Читайте також