Рівнерада додала коштів на підтримку ЗСУ

Під час сьогоднішнього пленарного засідання Рівненської міської ради з бюджету громади виділили кошти на підтримку Збройних Сил України. Військові присутні на засіданні кажуть, що відчувають цю підтримку і дякують рівнянам за придбані дрони, та інше необхідне на фронті обладнання.

Повідомляють у Рівненській міській раді.

Зокрема командир рівненського батальйону Національної гвардії України, підполковник Віталій Опольський виступаючи перед депутатами зауважив, що надані його підрозділу субвенції та матеріальні ресурси, в тому числі у вигляді розвідувальних дронів уже врятували і продовжують рятувати чимало життів на лінії фронту. Підтримали цю думку й військові 42-ої бригади. Вони вдячні за вже надані їм дрони та зарядні станції EcoFlow, які допомагають їм виконувати бойові завдання на передовій.

Представник 56-го рівненського батальйону додав у свою чергу, що його побратими постійно відчувають підтримку рідного міста.

“Всі потреби батальйону забезпечуються оперативно. Виконувач обов’язків міського голови Рівного Віктор Шакирзян особисто приїздив в місця розташування батальйону на Сході, аби цю допомогу передати і це надзвичайно цінно, адже рівняни, які зараз б'ються з ворогом на лінії фронту відчувають, що про них пам'ятають, про них піклуються”.

Отже, Рівнерада на сьогоднішній сесії вкотре виділила з бюджету громади додаткові кошти на підтримку Збройних Сил України. Це зокрема, додаткові 10 мільйонів гривень на Програму забезпечення квадрокоптерами цивільного призначення підрозділів територіальної оборони, військових частин Збройних Сил України та інших оборонних і правоохоронних органів України, 4 мільйони гривень на придбання для українських військових зарядних станцій EcoFlow та систем супутникового зв'язку Starlink. Крім того, майже 9 мільйонів гривень спрямують на субвенції для військових частин ЗСУ. І це не враховуючи видатків пов'язаних з питаннями оборони за іншими цільовими програмами.

Отже, дрони, обладнання та субвенції з міського бюджету Рівного продовжать надходити до підрозділів Збройних Сил України.

Нагадаємо, що до цього Рівне провело дев’ятнадцять закупівель дронів та іншого необхідного захисникам України обладнання на загальну суму понад 155 мільйонів.

Лише розвідувальних дронів різних модифікацій було передано підрозділам Збройних Сил України понад тисячу. В тому числі понад 500 квадрокоптерів обладнаних приладами нічного бачення. І це лише за однією муніципальною програмою.

Що ж стосується субвенцій для підрозділів Сил оборони України, то з міського бюджету на придбання військовими підрозділами ЗСУ необхідного їм обладнання було спрямовано станом на початок жовтня майже 52 мільйони гривень.

Загалом же у 2024 році на видатки пов'язані із воєнним станом за різними муніципальними програмами з бюджету Рівненської територіальної громади було виділено майже півмільярда гривень.