Рівнян кличуть на еко-подію "ДеревоFEST"

22 травня - Міжнародний день біологічного різноманіття (International Biological Diversity Day). Рівненський віковий в'яз, що росте у Парку на Грабнику, святкує своє 130-ти річчя та запрошує всіх подарувати йому трохи свого часу та уваги до природи у місті, та прийти на чудову еко-подією «ДеревоFEST».

Рівнян і гостей міста закликають об'єднатись навколо збереження багатовікових зелених насаджень та якісного озеленення.

ПРОГРАМА ЗАХОДУ

ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИГИ «Місто шумить інакше» та театралізоване читання від команди «Година в Метро».

ВУЛИЧНИЙ ЛЕКТОРІЙ:
14:30 — 14:40 Вступне слово по програмі. Пряма трансляція.
14:40 — 15:00 Тема: Природа та мистецтво. Екологічний художній пленер «Трансформація», Тетяна Мялковська ( м.Луцьк).
15:00 — 15:20 Тема: Адаптація міста Рівне до зміни клімату, Оксана Мар'юк, голова Ради Української кліматичної мережі, юрисконсультка ГО Екоклуб.
15:20 — 15:40 Тема: Проєкт концепції зелених коридорів Рівного, Дмитро Котляров, архітектор MOST.
15:40 — 16:00 Тема: Вікові дерева у Рівному та їх цінність для міста. Варвара Рискова, Ірина Куроченко, керівниці Екологічний центр Рівненського палацу дітей та молоді.
16:00 — 16:20 Тема: Управління міським озелененням: успішний досвід Львова. Олександра Сладкова, керівниця управління екології та природних ресурсів департаменту містобудування ЛМР (м.Львів).
16:20 —16:40 Тема: Протидія поширенню інвазивних видів рослин: як досягти успіху в місті? Іван Хом’як, доцент, кандидат біологічних наук, Житомирський державний університет імені Івана Франка (м. Житомир).
16:40 —17:00 Тема: Як мешканці можуть покращувати озеленення міста: громадський бюджет та інші інструменти участі. Ірина Стасюк, експертка з партисипації, Рада реформ Рівного.
17:00 — 17:20 Тема: Здорові дерева в містах: що потрібно робити? Володимир Ветроградський, арборист (м.Київ) (уточнюється).
17:20 — 17:40 Тема: План зміни підходів до міського озеленення в Рівному, Майборода Оксана, голова Ради з озеленення Рівного, співкоординаторка ГІ «Сад історій в Рівному».
17:40 — 18:00 Тема: Відновлення парку на Грабнику: наступні пріоритетні зміни, Шевчук Ольга, міська планувальниця MOST.

 Нагородження переможців конкурс фотографії про біорізноманіття міста «Ти теж їх бачиш!»

ТВОРЧА ТЕРИТОРІЯ 14:00 - 19:00, екологічні майстер-класи для дорослих та дітей від Екологічного центру ПДМ, Обласної станції юних натуралістів, ГО «Екоклуб», ГО «ПЛАСТ», ГІ «Ecogradus» та школи «Design Kids».

 МУЗИЧНА ПРОГРАМА 18:30-22:00:
- DJ CRYSTAL GIRL з підбіркою «Forest Soul»,
- вихованці та вихованки від DODO школа сучасної музики
- Яна Міськова, вокал/клавіші
- світлове шоу на деревах від PRO Audio.

На території еко-пікніку «ДеревоFEST» працюватимуть інформаційний намет від Громадський бюджет, ГО «Екологічні», фуд-корти від 17a_juice_bar КТС, велокава, релакс- та фотозони. Охоронятиме нас компанія «Холдинг Шериф».

Міський еко-пікнік «ДеревоFEST» організовується у межах еко-культурного двіжу «Місто шумить інакше», за підтримки Українського культурного фонду.

Організатори:
• ГО «Агенція сталого розвитку міста»
• ГІ «Сад історій»
• Екологічний центр ПДМ

Захід триватиме з 13:00 до 22:00 у парку на Грабнику (біля ПДМ). ВХІД ВІЛЬНИЙ за умови дотриманням карантинних вимог.

Читайте також