Рівнян запрошують на дитячу виставу у форматі сучасного танцю

Рівне побачить унікальну для України дитячу виставу «Я є Я, де Я є» у форматі сучасного танцю.

18 танцівників вистави від 11 до 14 років через професійні інструменти сучасного танцю занурять глядачів у світ… гри.

Оригінальні костюми та оформлення сцени від видатного українського сценографа Богдана Поліщука, музичний супровід, написаний для вистави композитором Іваном Гаркушей, майстерний світловий супровід від відомого художника зі світла Євгена Копйова, модерна хореографія від трьох професійних хореографів Кристини Шишкарьової, Дани Сарман і Ірини Плотнікової, а також талант і пристрасть юних артистів – це запорука дійсно неповторних вражень від спектаклю.

Вистава говорить про різність людей і їхніх бажань, піднімає питання впевненості при прийнятті рішень, про непростий, але цікавий пошук підлітка свого місця у світі. І все це діти-танцівники розповідають своїм одноліткам-глядачам через образи, рухи, музику, світло, близькі та зрозумілі їхньому поколінню, що народилось з гаджетом у руці.

Тетяна Тізенберг, режисерка та кураторка проєкту: «Я є Я, де Я є» – це прецедент у культурному і освітньому житті України. Вперше професіонали українського сучасного танцю та театру зібрались разом, аби прожити з дітьми-учасниками проєкту ролі танцівника, постановника, хореографа, драматурга, майстра по роботі зі світлом. Результатом стала не тільки вистава, прем’єра якої відбулась на сцені Київського національного академічного Молодого театру, але й справжній гастрольний тур наших дітей Україною.

Ми прагнемо “заразити” талановитих дітей країни розумінням, що так справді “можна”: можна бути собою і на своєму місці і через це змінювати своє життя, свій танець і створювати власне креативне середовище”.

Катерина Гуляєва, танцівниця вистави, 13 років: “Я отримала дивовижний досвід! І дуже важливо те, що я можу ним поділитись, реалізуючи його на справжній сцені у великій команді. Це дуже круто, що ми, підлітки, мали право голосу в тому, якою стане наша вистава. Це справді справа наших рук, рухів, і думок. Це красиво і весело. У проєкті «Я є Я, де Я є», я відчула, що займаюсь тим, чим хочу, і це мені шалено подобається. Я радію кожному зробленому рухові. І це прекрасно!”

Прем’єра вистави відбудеться

9-го жовтня о 19.00 у КЗ “Рівненський Міський Палац Культури” (Текстильник). 

Квитки можна придбати на сайті https://concert.ua/uk/event/ja-ye-ja-de-ja-ye-rivne Вистава створена в рамках експериментального проєкту «Я є Я, де Я є» за підтримки Український культурний фонд.

Читайте також