Рівнян запрошують на виставку ювелірних виробів і бурштину в Литві

фото ілюстративне

14-17 березня у Вільнюсі відбудеться XV міжнародна виставка ювелірних виробів і бурштину «Amber Trip 2018».

Цього року на виставці братимуть участь більше 200 представників бізнесу з 30 країн світу, важливе місце серед яких займає Україна. На заході обговорюватимуть перспективи бурштинової галузі в Україні та створення біржі українського бурштину.

Це - одна з ключових подій світової галузі. Щорічно Вільнюс, ювелірна столиця Балтійського регіону, збирає представників ювелірного і бурштинового бізнесу з багатьох країн світу. На виставку приїжджають учасники з країн Балтії, Польщі, Туреччини, Італії, США, Японії, Індії та інші.

Серед щорічних учасників виставки – Україна. На заході обговорять  перспективи бурштинової галузі в Україні.

«Торік на виставці зародилася ідея створити у Вільнюсі постійно діючу біржу українського бурштину — розповідають організатори. — Наразі вирішуються поточні питання, наприклад щодо пробірування і таврування ювелірних виробів.»

Традиційно під час заходу «Amber Trip» проведуть семінари на актуальні теми ювелірної та бурштинової галузей.

"На виставку приїдуть професійні ювеліри і дизайнери, організатори і практики виробництва, представники ювелірної галузі, виробники технологічних пристроїв і обладнання. На заході представлять новітні технології ювелірної промисловості, тенденції на ринку бурштинових і ювелірних виробів, а також останні роботи професійних ювелірів світу”, — зазначають організатори.

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­Довідка: «Amber Trip» – найбільша в країнах Балтії спеціалізована міжнародна виставка ювелірних виробів. Близько 40% площ виставки займають ювелірні вироби, а близько 60% – бурштин. На виставці також відбувається міжнародний конкурс ювелірного мистецтва. Ідея і мета конкурсу – представити золотарство як галузь сучасного мистецтва.

Читайте також