Рівнян запрошують побігати за... сміттям

Багато-хто мріє про гонитву за грішми, золотом, у рівненських реаліях – за бурштином. Мало-хто – за сміттям. Втім, бігові ентузіасти Рівного відкривають унікальну можливість ознайомитися з усіма закутками Парку Шевченка і визбирати з ґрунту, кущів та ям – максимальну кількість сміття.

Сучасну тусовку під назвою #Plogging Run організовують друзі клубу Rivne Running Club.

Біговий plogging (коли бігуни під час пробіжки збирають сміття) набирає популярності у Європі. Рівне не стоїть осторонь. Разом з гарною легенькою пробіжкою рівняни мають змогу поєднати корисну справу для екології міста. Втім, організатори зазначають, що бігу таки буде мало в цей день. Тому запрошують до заходу всіх рівнян, незалежно від статі, віку, роду занять та релігійних переконань.

Все що вам потрібно – прийти на зустріч у суботу, 28 квітня, об 11.00 до входу у Міський будинок культури. Бажано взяти із собою рукавички, які не шкода, а також поліетиленовий пакет для збору сміття. В будь-якому разі якщо ви щось забудете – організатори будуть готові вас підстрахувати.

Збиратимуть сміття бігуни орієнтовно близько години. Після того планують підсумувати досягнення роботи, а також фотографуватися.

Також організатори зазначають, що наступна така пробіжка відбудеться вже в іншому районі Рівного. 
 

Читайте також