Рівнянам до уваги: як уберегтися під час новорічно-різдвяних свят? (ВІДЕО)

Новорічні та Різдвяні свята — це завжди очікування якоїсь казки. Проте часом в ці дні за веселощами та розвагами люди забувають про елементарні правила безпеки. Порушуючи вимоги встановлення ялинки та використання піротехнічних виробів, громадяни тим самим провокують виникнення пожеж у власних домівках.

Для того, щоб новорічна казка не була затьмарена надзвичайними подіями, 21 грудня на випробувальний полігон Українського науково-дослідного інституту цивільного захисту ДСНС України рятувальники запросили представників засобів масової інформації, щоб разом з журналістами продемонструвати українцям наскільки важливо дотримуватися правил пожежної безпеки і до яких наслідків може призвести їх ігнорування.

“Саме дотримання простих протипожежних заходів сприятиме тому, що новорічні та різдвяні свята пройдуть весело, а головне безпечно. Готуючись до свят, варто не забувати про правила встановлення новорічної ялинки, вибору електрогірлянд та піротехнічних виробів. Крім того, необхідно також стежити за дітьми і не дозволяти їм гратися з піротехнікою чи відкритим вогнем”,- зауважив заступник начальника Управління пожежної безпеки ДСНС України Олександр Чекригін.

Зокрема він розповів присутнім, що розміщувати ялинку необхідно на стійкій основі так, щоб гілки не торкалися до стін і стелі, а також були на безпечній відстані від електроприладів. Також рятувальник наголосив, що на ялинку забороняється встановлювати свічки, бенгальські вогні та прикрашати її легкозаймистими матеріалами. Олександр Чекригін водночас додав, що користуватися можна лише сертифікованими піротехнічними виробами, уважно ознайомившись з інструкцією та перевіривши на відсутність дефектів упаковки.

Під час заходу вогнеборці продемонстрували наскільки швидко може загорітися не лише ялинка, але й вся кімната у випадку ігнорування елементарних протипожежних правил та яких заходів безпеки слід вживати при встановленні феєрверків та салютів. Представники провідних телеканалів країни охоче знімали палаючу імпровізовану кімнату та обгорілі гілки ялинки, яка за лічені хвилини згоріла вщент. Достатньо лише одного несправного обігрівача поряд, неякісної електрогірлянди або старого подовжувача - і свято завершиться трагедією. А все через ігнорування правил пожежної безпеки. Саме таку думку фахівці Служби порятунку прагнуть донести до громадян. І за доброю традицією, вже не перший рік в цьому їм допомагають журналісти.

Детальніше про те, як безпечно зустріти новорічні та Різдвяні свята, а також про наслідки байдужого ставлення до протипожежних норм у нашому відеоролику!

Прес-служба ДСНС України

Читайте також