Рівнянам на замітку: 10 книг для мотивації себе

Скільки разів ви давали собі обіцянку почати нове життя з понеділка, а ще краще - з нового року? Так ось, поспішаємо вас порадувати - цей «час ікс» настав! А якщо серйозно, початок року - відмінний час для складання дієвого плану зі зміни свого життя на краще. 12 місяців, півроку або навіть 4 тижні - на скільки планувати, вибираєте ви.

А ось як це правильно зробити, щоб мрії не залишилися лише мріями, дізнався портал "Рівне Медіа". Ми підібрали для вас добірку ТОП-10 мотиваційних видань для виконання своїх новорічних бажань.

1. "У цьому році я ... Як змінити звички, стримати обіцянки або зробити те, про що ви давно мріяли", М. Дж. Райн

Кожен намагається в цьому житті знайти свою «формулу успіху». Ця книга - розумне керівництво, що підштовхує до вирішення даного питання. Змінити свої звички, домогтися змін на краще і в цілому вивести своє життя на якісно новий рівень ... Все це можливо зробити, варто лише дізнатися деякі невеликі секрети! Автор книги - відомий бізнес-тренер, лектор з психології та саморозвитку, автор цілого ряду бестселерів на тему щасливого життя та правильного моделювання власного майбутнього. «У цьому році я ...» - абсолютна новинка на ринку: книга видана вже в 2018 році.

2. "Маленькі перемоги. Як відчувати щастя щодня", Енн Ламотт

Видання із серії True Story - збори реальних життєвих уроків, які демонструють перемогу над труднощами. Автор називає ці перемоги маленькими, але насправді ж вони здатні змінити сприйняття світу в цілому, відкрити шлях до справжнього щастя і радості. Тягар минулого починає накопичуватися ще в юності - це образа на власних батьків, нерозділене кохання, іноді проблеми з алкоголем і наркотиками. Далі в житті додаються сварки у власній родині, депресія, професійні невдачі і самотність. Чи можна вибратися з дна глибокого колодязя проблем? Так! Енн це знає точно, так як пройшла цей шлях сама!

3. "Одна звичка в тиждень. Зміни себе за рік", Бретт Блюменталь

За минулий рік ця книга стала неймовірно популярною серед читачів, по ній навіть організовували Челлендж в Інстаграм. Ті, кому вдалося протриматися всі 52 тижні, дійсно змінили свої звички і, як наслідок, життя. Так, намагатися довелося цілий рік, але що таке 365 днів у порівнянні з усією життям, щасливим життям ?! Ви можете приєднатися до цієї течії, а щоб відстежувати зміни, щотижня робіть невеликі звіти в зручній для вас соцмережі.

4. "Хороші звички, погані звички. Як перестати бути заручником поганих звичок і замінити їх хорошими", Гретхен Крафт Рубін

У кожного з нас свої слабкості, від яких хотілося б позбутися. Хтось не може пройти повз абсолютно непотрібного шарфика в бутіку, хтось безрезультатно намагається кинути курити, а кому-то нізащо не відмовитися від фаст-фуду, хоча головою він розуміє, що це шкідлива їжа. Ми обіцяємо собі схуднути, змінити раціон, почати спати по 8 годин щодня, але ці спроби змінити життя провалюються одна за одною. Чому так важко прищеплювати хороші звички і звільнитися від поганих? Вся справа в методиці!

5. "Lykke. У пошуках секретів найщасливіших людей", Майк Вікінг

Автор бестселера "Hygge. Секрет датського щастя" і засновник Інституту дослідження щастя в Копенгагені вирішив довести, що щасливі люди живуть не тільки в Данії. Він відшукав в інших країнах тих людей, які зуміли зробити своє життя світлим і радісним. Здійсніть разом з Майком кругосвітню подорож, дізнайтеся історії щасливчиків, надихнути їх результатами, візьміть на озброєння ідеї і знайдіть безцінні скарби - свої ключі від щастя. Все у ваших руках!

6. "Керуй своєю підсвідомістю", Джо Діспенза

Ключове відкриття, зроблене хіропрактікі Джо Діспензой, полягає в тому, що мозок не відрізняє фізичні переживання від душевних. Тобто, клітини "сірої речовини" абсолютно не відрізняють реальні події від уявних. Напевно, тому багато коучі розповідають про дієвість візуалізацій і просять представляти бажане якомога чіткіше, ніби вже переживати цей момент? Умовиводи Діспензи - не порожня теорія, її ефективність він перевірив в першу чергу на себе, коли став на ноги після важкої автомобільної аварії - однієї тільки силою думки і всупереч усім прогнозам лікарів. Тепер і на українській мові!

7. "Що найуспішніші люди роблять до сніданку. Як змінити на краще свій ранок ... і життя", Лора Вандеркам

Як починає свій ранок президент? Що встигає зробити до сніданку успішний топ-менеджер? Як проводять вікенди переможці, ті, хто за робочий тиждень встигають зробити більше, ніж деяким вдається за рік? Експерт з особистої ефективності і управління часом Лора Вандеркам проаналізувала розпорядок дня безлічі успішних людей і написала книгу, в якій докладно розповідає, які звички допомагають досягати успіху. Ви теж можете їх виробити.

8. "Краще кожен день: 127 корисних звичок для здоров`я, щастя і успіху", Стів Скотт

Автор книги веде блог про хороших звичках, який називається Develop Good Habits, а також написав кілька книг на цю тему. Більше 120 корисних звичок, розділені на три основні типи; 13 кроків до того, щоб звичка стала стійкою і 6 перешкод, які можуть виникнути в процесі плюс способи їх подолання - книга чітко структурована і зрозуміла. Дотримуватися такого плану легко і просто навіть в самий завантажений день! Автор запевняє: виконання будь-якого з правил займає не більше 5 хвилин, запорука успіху криється в щоденному повторенні. Тільки так вдасться домогтися успіху!

9. "WAKE UP! (Прокидаємось!) Або Як перестати жити на автопілоті", Кріс Барезі-Браун

Як включити свідомість? Просто потрібно перестати робити те, що ви завжди робили не замислюючись і почати робити те, від чого відмовлялися раніше. Дана книга - тижневик з практичним планом дій і вправами. Звичайно, її можна просто прочитати. Якийсь результат вже буде. Але куди більш ефективною стане спроба виконати запропоновані автором дії. Може, не все: ви можете відібрати для себе те, що підходить і відкинути те, що «не чіпляє». Головне - рухатися. Яким довгим або коротким б не виявився шлях, у вас не буде жодного шансу його пройти, якщо ви не зробите хоча б крок-другий у напрямку до фінішу.

10. "Тут і зараз. Як вирватися з полону цілей і почати радіти життю", Стівен М. Шапіро

Цілеспрямованість - прекрасна якість. Але бувало так, що ви, досягнувши бажаної мети, не відчули ту радість, яку передчували? В кінці пройденого шляху вас очікували лише спустошеність і розчарування? Автор цієї книги пропонує вирватися з полону цілей, жити враженнями, які дає нам кожен день, слідувати своїм душевним прагненням і насолоджуватися кожним моментом вже сьогодні. Цей шлях до гармонії з собою, шлях, що оберігає нас від зайвої зосередженості лише на одній сфері життя - кар`єрі, сім`ї, навчанні, розвагах. Таке життя подібна незапланованого подорожі, повного непередбачуваних подій і вражень.