Рівнянам на замітку: як забезпечити однакове та правильне застосування законодавства у сфері державної служби

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Начальник відділу кадрової роботи та управління персоналом Рівненського апеляційного суду Тетяна Кучерук та її заступник Мирослава Коленчук взяли участь у круглому столі за участі фахівців апарату Національного агентства з питань державної служби. До заходу долучились представники територіальних органів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади Рівненської області та представники апеляційних судів, загальних місцевих судів Рівненської області, пише Судова влада

За понад три роки дії нового Закону України «Про державну службу» влада стала доступнішою, ефективнішою і більш відкритою. Однак ще багато питань потребують свого вирішення. Про це заявив начальник Міжрегіонального управління НАДС у Волинській та Рівненській областях Олег Лавренчук під час круглого столу щодо забезпечення однакового і правильного застосування законодавства у сфері державної служби.

У круглому столі взяли участь представники Нацагентства України з питань державної служби, Міжрегіонального управління Нацагентства з питань державної служби у Волинській та Рівненській областях, представники Української школи урядування, експерти експертної групи з питань нормативного забезпечення менеджменту персоналу генерального департаменту з питань управління персоналом на державній службі НАДС.

Серед іншого під час заходу учасники обговорили оцінювання результатів діяльності держслужбовців, притягнення їх до дисциплінарної відповідальності, питання присвоєння рангів та проведення конкурсів на зайняття посад державної служби.

Нагадаємо, що новий Закон України «Про державну службу» набрав чинності у травні 2016 року.

 

Читайте також