Рівнянам нагадують про шкідливість вживання спиртних напоїв

Розпивання спиртних напоїв у громадських місцях передбачає адміністративне покарання. Втім, це мало кого зупиняє, особливо у святкові дні. Лише, протягом цих вихідних патрульні виявили, припинили та оформили близько 2 десятків таких правопорушень.

Як правило, з розпиванням громадяни дозволяють собі нецензурно висловлюватись та чіплятись до перехожих, палити у невстановлених місцях, шуміти у пізню годину. Але найгірше, коли алкоголь стає причиною сімейних сварок і бійок.

"В 90% "сімейок" причиною конфлікту є алкоголь. Нетверезе подружжя обов'язково починає з'ясовувати стосунки, доходить до рукоприкладства та нанесення тілесних ушкоджень. Найбільше в цих конфліктах страждають діти. А жінкам інколи просто немає куди подітись від бешкетника" - розказує капрал поліції Олег Лодзянов.

Тож нагадуємо про відповідальність! Так згідно ст. 178 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Розпивання пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв на вулицях, у закритих спортивних спорудах, у скверах, парках, у всіх видах громадського транспорту (включаючи транспорт міжнародного сполучення) та в інших заборонених законом місцях, крім підприємств торгівлі і громадського харчування, в яких продаж пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв на розлив дозволена відповідним органом місцевого самоврядування, або поява в громадських місцях у п'яному вигляді, що ображає людську гідність і громадську мораль, - тягне за собою попередження або накладення штрафу від одного до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян». У разі повторності міру покарання визначить суд.

(громадянин на фото - живий і здоровий. Просто трішки "втомився" від алкоголю. На 35- рівнянина винесли постанову за ч.1 ст 178). 

Патрульна поліція Рівненської області

Читайте також