Рівнянам розповідали про публічні консультації

Цієї суботи, 9 червня, у приміщенні ГО «ЧАС-ДІЙ» відбувся тренінг «Публічні консультації. Що ми про них знаємо?». Під час тренінгу, який провели координаторка Інститут «Республіка» в місті Рівне Наталія Малиновська та комунікаційна координаторка Наталія Головач, рівняни дізнавалися: що таке публічні консультації, які відмінності з іншими інструментами участі. Також розглянули міжнародний досвід впровадження публічних консультацій.

Під час тренінгу координаторки презентували ресурс «Ваша Думка». За допомогою нього можна здійснювати публічні консультації, легко дізнаватися, що імпонує громадянам. Протягом усього заходу учасники на практиці вчилися формулювати питання для винесення на обговорення. Вони деталізували методи і шляхи поширення інформації та залучення громадян для висловлення власної думки під час проведення публічних консультацій. На заході були присутні представники громадських організацій, представники молодіжного крила політичної партії та активні рівняни, які прагнуть залучатися та поглиблювати свої знання про інструменти взаємодії.

- Ми прагнули показати різні аспекти публічних консультацій, тривалість процесу, необхідність участі громади. У дев’яти містах України вже відбулися публічні консультації за допомогою ресурсу «Ваша думка», ще у двох тривають. І ми сподіваємося, що міжнародний досвід, практики в Україні стануть корисним прикладом для проведення публічних консультацій у Рівному, – розповідає координаторка ВІ «Активна Громада» в м. Рівне Наталія Малиновська

За словами самих учасників, їм сподобалися кейси з міжнародного досвіду, корисні знання про застосування публічних консультації у Великій Британії, Данії та Нідерландах. Зауважили про інтенсивність практичних вправ, які дали можливість протестувати ресурс «Ваша Думка» та вже під час тренінгу дізнатися вподобання щодо проблеми серед учасників. 

 

 

Читайте також