Рівнянам відзвітували про результати роботи в ОТГ Рівненщини (ФОТО)

Громадянська мережа Опора  активно співпрацює з громадами Рівненщини задля розвитку громадянської активності.  У 2017 році активісти розпочали 2 проекти, які працювали  у  6  ОТГ. Напрацьовані результати активісти презентували та обговорили спільно з консультантами Проекту Пульс Рівненського РВ АМУ.  Представники ГМ Опора  розповіли, які отримали результати роботи. В Острожецькій громаді запустили в роботу інструмент онлайн пропозицій щодо стратегії розвитку громади.

В Мирогощанській та Бугринській  громадах після проведених тернінгів запустили в роботу громадський бюджет, та попрацювали над залученням мешканців до бюджетного процесу. У Деражненській громаді активізували людей до написання стратегії розвитку.  Початок громадської активності покладено. Активісти Опори переконані: голови ОТГ та депутатський корпус  розуміють  важливість  громадської активності у прийнятті рішень. Тому, планують і надалі продовжувати роботу в громадах Рівненської області.

Консультант з правових питань Проекту Пульс Василь Курилас також висловив своє бачення щодо роботи в ОТГ, та потреб населення. Адже, громади лише починають свій шлях, тому не всі мешканці готові до активного прийняття рішень та співучасті у долі та розвитку власної громади. Тому подібну роботу потрібно продовжувати, а при можливості поширювати і на інші громади. Василь Курилас порадив Опорівцям і надалі впроваджувати проекти на підсилення громадянської активності, та залучення до бюджетного процесу, піднімати громадянську свідомість. Асоціація міст України завжди готова до співпраці з усіма громадськими організаціями.

 Повідомляє Офіс реформ проекту ПУЛЬС Рівненського РВ Асоціації міст України

Читайте також