Рівняни можуть сплатити податки до 29 серпня

фото ілюстративне

ДО УВАГИ ГРОМАДЯН! 29 СЕРПНЯ - ОСТАННІЙ ДЕНЬ ЙОГО СПЛАТИ МІСЦЕВИХ ПОДАТКІВ

До місцевих податків, які зараховуються до місцевих бюджетів, належать, зокрема:  податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки;

транспортний податок

плата за землю.

Порядок сплати податків на майно визначено ст. 266, ст. 267 та ст. 269 Податкового кодексу.

Якщо фізична особа є власником нерухомого майна, загальна площа якої перевищую пільгову, то фіскальним органом обчислюється сума податку та надсилається податкове повідомлення-рішення.

Податок на нерухоме майно сплачується фізичними особами за місцем розташування об'єкта нерухомості протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

Фізичні особи, які є власниками легкових автомобілів, з року випуску яких минуло не більше п'яти років (2013 рік) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати на 1 січня податкового року (у 2018 році - понад 1,396 млн грн.) є платниками транспортного податку.

Ставка податку встановлюється у розмірі 25 тис. грн. на календарний рік.

Платник транспортного податку – власник легкового автомобіля має 60 календарних днів, починаючи з моменту отримання відповідного повідомлення-рішення, щоб сплатити податок.

Облік фізичних осіб - платників земельного податку і нарахування сум податку здійснюється фіскальними органами.

Такі податкове/податкові повідомлення-рішення про сплату  вищезазначених податків та відповідні платіжні реквізити надсилаються (вручаються) фізичній особі фіскальним органом за місцем його податкової адреси (місцем реєстрації) до 1 липня року, що настає за базовим податковим (звітним) роком, тобто до 1 липня 2018 року.

Податок фізичними особами сплачується протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

Отже майнові  податки сплачуються фізичними особами не пізніше 29 серпня 2018 року.

За інформацією ГУ ДФС у Рівненській області

Читайте також