Рівняни накупували авто на 6 млн доларів

З початку цього року в Рівному та області зареєстрували майже 200 нових авто, а сума покупок становила 6 мільйонів доларів.

Витрати на купівлю нових легковиків склали 6 мільйонів доларів США без врахування вартості додаткового обладнання. Трохи більше половини автомобілів, які купували рівняни, входить у ціновий діапазон від 17 до 35 тисяч доларів США. Ще 24% авто коштували дорожче 35 тисяч доларів. Середня ціна у регіоні у першому кварталі поточного року становить майже 30 тисяч доларів США.

Як повідомляє аналітичний відділ сайту з продажу автомобілів RST.ua, найчастіше у регіоні купували автомобілі марки Toyota. У Рівному зареєстрували майже 33 машини цього бренду на суму 1 мільйон доларів. Також часто купували Renault і Volkswagen. Якщо розглядати серед моделей, то лідером продажів став кросовер Toyota RAV4.

Загалом, у першому кварталі 2018 року українці купили 19 тисяч нових автомобілів на суму понад півмільярда доларів США. Близько половини суми покупок припало на столицю. Там на 7 тисяч автомобілів витратили понад чверть мільярда мільйонів доларів. Найменше ж купували нових автомобілів у Чернівцях. Буковинці на 150 автомобілів витратили 4 мільйони доларів без врахування вартості додаткового обладнання.

Нагадаємо, упродовж минулого року в Рівному та області зареєстрували майже 900 нових легковиків на суму понад 25 мільйон доларів США. Найпопулярнішою маркою минулого року в регіоні була Toyota. На 144 авто цього бренду витратили майже 6 мільйони доларів.

Читайте також