Рівняни перемогли на конкурсі кадровиків державних органів

http://www.rv.gov.ua На фото - колектив відділу кадрової роботи разом з керівником апарату Рівненської ОДА Олександром Бірюковим

Вперше в Україні змагалися кадровики державних органів

Всеукраїнський конкурс «Кращі практики управління персоналом» започаткувало Національне агенство України з питань державної служби.

Серед переможців конкурсу – відділ кадрової роботи апарату Рівненської ОДА. Зісвоєю практикою «Професійний розвиток державних службовців у державному органі» фахівці облдержадміністрації посіли почесне ІІ місце.

«Суспільство очікує змін у державній службі. А держслужбовець– це та людина, яка повинна мати довіру людей. На сьогодні відсоток такої довіри недостатній, тому ми хочемо покращити позитивний імідж органів влади. Головним є й те – як державні службовці виконують свою роботу та працюють з людьми», - прокоментував керівник апарату Рівненської ОДА Олександр Бірюков.

Інноваційність практики, запропонованої відділом кадрів, полягає у залученні найкращих фахівців, а також мотивації їх працювати далі на державній службі.

На сьогодні при проведенні конкурсів на заміщення вакантних посад кількість бажаючих у середньому становить троє кандидатів на одну посаду.

У 2018 році стажування в апараті облдержадміністрації пройшли 23 студенти ВУЗів, які у підсумку виявили бажання після здобуття вищої освіти пов’язати свою діяльність з державною службою.

Третина колективу апарату ОДА здобула ступінь магістра у галузі держуправління у Національній академії державного управління при Президентові України та її Львівському регіональному інституті. Це дозволило не лише удосконалити знання, а й вплинуло на налагодження дружніх стосунків для подальших контактів з робочих питань.

Читайте також