Рівняни повинні сплачувати податок на нецільову благодійну допомогу

фото ілюстративне

Отримали  у 2018 році нецільову благодійну допомогу понад 2470 гривень - подайте декларацію про майновий стан і доходи

Головне управління ДФС у Рівненській  області, звертає увагу громадян, що відповідно до норм Податкового кодексу України не включається до оподатковуваного доходу, з метою оподаткування податком на доходи фізичних осіб, сума нецільової благодійної допомоги, у тому числі матеріальної, що надається резидентами - юридичними або фізичними особами на користь платника податку протягом звітного податкового року сукупно у розмірі, що не перевищує суми граничного розміру доходу, визначеного згідно з абзацом першим пп. 169.4.1 ст. 169 ПКУ, (у 2018 році така неоподатковувана сума становила 2470 гривень).

Відомості про надані суми нецільової благодійної допомоги зазначаються податковим агентом у податковій звітності за формою № 1ДФ.

Якщо загальна сума отриманої від благодійників – фізичних чи юридичних осіб нецільової благодійної допомоги протягом звітного податкового року перевищує граничний розмір, то платник податку зобов’язаний в такому випадку подати річну податкову декларацію із зазначенням суми такої допомоги.

Перевищення допомоги над вказаним розміром (у 2018 році – 2470 грн.) підлягає оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18%  та військовим збором за ставкою 1,5 відсотка.

ГУ ДФС у Рівненській області

Читайте також