Рівняни презентували самостійно створені ігрові додатки

Традиційно слухачі Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості за напрямом «Створення додатків у середовищі Unity 3D на заняттях, під час роботи над проектами, розділяються на команди, кожна з яких створює свій ігровий додаток і згодом презентує його перед комісією. Щоразу на підсумковому занятті слухачів присутні представники роботодавців – ігрових компаній, які професійно оцінюють доробок кожного розробника, його вміння та перспективність. Як правило, роботодавці,підбираючи собі кадри, пропонують виконати пробні завдання.

Ігровий бізнес постійно розвивається, і наші українські розробники впевнено заявили про себе, демонструючи творчий підхід, високу професійність і вміння вдосконалюватися. Саме ці якості продемонстрували слухачі РЦПТО ДСЗ на останньому підсумковому занятті.

Серед присутніх – заступник директора РЦПТО ДСЗ Оксана Зигалова, викладачі Андрій Литвин, Лариса Середюк, старший майстер Віктор Красовський, а також представники однієї з найстарших рівненських гейм-студій - компанії ZagravaGames Роман Веремчук і Петро Остаповець(колишній слухач РЦПТО).

Слухачі, направлені на навчання до РЦПТО ДСЗ Рівненським міським центром зайнятості, Здолбунівською районною філією Рівненського обласного ЦЗ та Білгород-Дністровським МРЦЗ Одеської області, упродовж трьох місяців підвищували кваліфікацію за обраним напрямом. Зокрема, розробники пройшлиувесь цикл розробки ігор - від генерування ідеї та розробки організаційного плану до реалізації функціоналу (розробки логіки, алгоритмів та інтерактивних складових) і презентації готового проекту. За словами Андрія Литвина, професійне навчання слухачів було, в основному, орієнтоване на написання скриптів (програмного коду), протее вони успішно опрацювали й низку інших тем, що дозволило створити цікаві повноцінні проекти. Супутньо слухачі ознайомилися із різноманітними технологіями, які допомогли краще організувати командну роботу, такими, як Scrum, Trello, сервіси Google та система керування версіями GitHub.

У підсумку було створено три різножанрових ігрових проекти:SantaDeer (проходження рівнів, втеча від ведмедів…), Polikop (війна робота-одинака) та Horror (страшилки для любителів). Слухачі захоплено планують доопрацьовувати, наповнювати новими героями і  ефектами, додавати штучний інтелект у свої роботи. А ще зізнаються, що кожна розроблена гра - як частинка душі. Катерина Семенюк спочатку показала всій доробок 6-річному сину і відразу почула схвальні відгуки. Її чоловік також закінчував курси з Юніті в РЦПТО ДСЗ, тому прийшов підтримати і оцінити колоритну «Санту».

Успішно попрацювали в командах і Роман Юрчевський, ВладКобець, Тетяна Поліщук. Слухачі щиро подякували викладачу Андрію Литвину за «терпіння, врівноваженість і професійність». А навчальному закладу – за чудову платформу для підвищення кваліфікації і набуття професійних навичок у зручний короткий період.

Оксана Зигалова виразила подяку слухачам за вибір навчального закладу, привітала із успішним завершенням навчання, запросила до подальшої співпраці та вручила посвідчення. Вона також виразила надію, що ІТ-фахівці залишатимуться працювати в Україні, адже галузь розвивається і нові масштабні проекти вимагають нових професійних кадрів.

Після презентації проектів роботодавці запросили всіх учасниківна «GLOBAL GAME JAMRIVNE 2019»–змагання розробників ігрових додатків, де буде чудова нагода проявити  професійність та віднайти корисні контакти.

Читайте також