Рівняни привезли перемогу з Всеукраїнської олімпіади з географії

18-22 березня 2019 року в обласному центрі Миколаїв проходив фінальний етап XLIX Всеукраїнської учнівської олімпіади з географії,  у якому взяло участь 167 учасників з усіх областей України та міста Києва.

Незважаючи на потужну конкуренцію, представники Рівненщини були в числі лідерів і досягли значних результатів. Так, одинадцятикласники Грушевий Єгор (Вараська ЗОШ І – ІІІ ступенів № 3) та Гаврилюк Ярослав (Дубенська спеціалізована школа І – ІІІ ступенів № 5 з поглибленим вивченням іноземних мов) стали абсолютними переможцями, розділивши між собою перше місце та випередивши ще 30 учасників олімпіади.

У десятому класі (тут кількість суперників була найбільша – 42)  друге місце посів Марценковський Ілля, учень Березнівського НВК «Економіко-гуманітарний ліцей – загальноосвітня школа І-ІІ ступенів».

Третього  місця удостоївся і дев’ятикласник Шевченко Олександр, ще один представник Дубенської спеціалізованої школи І – ІІІ ступенів № 5.

Чинниками успішного виступу команди Рівненщини на олімпіаді стали як клопітка робота вчителів-географів та ретельний відбір учасників олімпіади на обласному етапі, так і співпраця Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти та Національного університету водного господарства та природокористування при підготовці учасників до фінального етапу.

Уже не вперше до занять на тренувально-відбіркових зборах  були залучені такі науковці ЗВО, як: проф. Мельничук В.Г., доц. Будз О.П. (кафедра геології та гідрології); доц. Романів А.С. (кафедра туризму та готельно-ресторанної справи); доц. Остапчук С.М. (кафедра геодезії та картографії). Викладач доц. Романів А.С. був також включений у склад членів журі фінального етапу проведення XLIX Всеукраїнської учнівської олімпіади з географії у місті Миколаїв.

Андрій Романів,
кафедра туризму та готельно-ресторанної справи, член журі

Читайте також