Рівняни сплатили понад 6,8 млрд гривень ПДФО

фото ілюстративне

Платники Рівненщини спрямували до бюджетів понад 6,8 мільярда гривень ПДФО

Оподаткування зарплат та інших доходів платників податків Рівненської області поповнило бюджети на 6 мільярдів 841 мільйон гривень. Як повідомила заступник. начальника Головного управління ДФС у Рівненській області Надія Друзюк, надходження податку на доходи фізичних осіб за 2018 рік перевищили рівень минулого року на 787,5 мільйони, або майже на 25 відсотків.

Із загальної суми до державного бюджету надійшло 2 мільярда 922 мільйони гривень, що майже на 592 мільйона більше, ніж торік. До місцевих скарбниць перераховано 996,8 мільйони гривень, порівняно з 2017 роком ріст склав 195,7 млн. грн.

Окрім зростання сумлінності платників, на суттєве збільшення сум ПДФО значно вплинула проведена робота щодо протидії нелегальній зайнятості та виплатам заробітних плат менше мінімально встановленого рівня. Комплекс заходів, що включає в себе роз’яснювальну роботу, впровадження соціально направлених проектів та контрольно-перевірочну діяльність, мали конкретний результат.

Податківці відзначають,  що податок на доходи фізичних осіб є   основним джерелом надходжень до місцевого бюджету.  Завдяки податковим надходженням мешканці Рівненщини мають можливість розвивати власні громади та впроваджувати соціальні програми.

За інформацією ГУ ДФС у Рівненській області

Читайте також