Рівняни вимагають, аби місцеве виробництво круглих проводів винесли за межі міста

Містяни зареєстрували петицію на сайті Рівнеради, де пропонують винести виробничі потужності ТОВ ВП «Акватон»( м. Рівне, б. Богдана Хмельницького , 50 за межі Рівного. Сьогодні петицію  подала Тетяна Логвись. Відтак, до 28 квітня триватиме збір підписів. 

До слова, ініціаторка зазначає, що товариство з обмеженою відповідальністю «Виробниче підприємство «Акватон», розташовано, м. Рівне, бульвар. Б.Хмельницького, 50  займається виготовленням: емальованих круглих мідних проводів; емальованих круглих алюмінієвих проводів; проводів круглих мідних в скловолокнистій і склополіефірній ізоляції; проводів круглих мідних емальованих в скловолокнистій і склополіефірній ізоляції; проводів прямокутних мідних в скловолокнистій ізоляції; проволоки прямокутної форми і шини мідні для електротехнічних цілей; проволоки круглої мідної без ізоляції. 

""Перелік забруднюючих речовин, які викидаються в атмосферне повітря під час діяльності підприємства:

фенол, трикрезол, формальдегід, пил неорганічний, оксид азоту, оксид вуглицю, ксилол та інше.

ВПЛИВ НА ЗДОРОВ Я ЛЮДЕЙ:

Фенол - впливає в основному на бронхи і легені, руйнує захист легеневої системи, в результаті шкідливі речовини безперешкодно потрапляють в клітини і викликають гнійні процеси. Крім того, фенол - це канцероген, що викликає патології, тому довге перебування його в організмі може привести до онкозахворювань різних органів. Формальдегід - зазвичай страждають слизові дихальних шляхів, ШКТ і центральна нервова система.

Розчини Трикрезолу подразнюють шкіру, при потраплянні в рот роз'їдають слизові поверхні, з якими стикаються, викликаючи біль, нудоту і блювоту.

Ми дихаємо забрудненим повітрям що лишає відбиток на нашому здоров'ї! Життя нас та наших дітей не вартує тих прибутків, які отримує не чесне підприємство, цей «екологічний монстр», в серці житлового масиву, в якому люди проживають десятиліттями, нищить наше здоров’я та навколишнє середовище!

Ми прагнемо дихати чистим повітрям, пити чисту воду, їсти екологічно чисту продукцію, вирощену на наших присадибних ділянках.

На заваді до цього є виробництво ТОВ «ВП «Акватон». Ми віримо, що лише спільними зусиллями, ми досягнемо бажаного результату.

Ідучи в Європу, варто подбати не лише про сьогодення, але й про щасливе майбутнє та чисте довкілля для наших дітей.

БУДЬМО АКТИВНИМИ! ЗБЕРЕЖЕМО НАШІ ЖИТТЯ!

Закон України «Про охорону навколишнього природного середовища» стаття 9 Кожний громадянин України має право на: а) безпечне для його життя та здоров'я навколишнє природне середовище; е) вільний доступ до інформації про стан навколишнього природного середовища (екологічна інформація) та вільне отримання, використання, поширення та зберігання такої інформації, за винятком обмежень,встановлених законом;

ККУ ст. 141 Забруднення атмосферного повітря

Збережемо довкілля для майбутнього покоління Захистимо себе, свої сім ’ї та Рідне місто

Ми маємо право: Конституція України Ст.50. Кожен має право на безпечне для життя і здоров’ядовкілля та на відшкодування шкоди завданої її порушенням. Кожному гарантується право вільного доступу до інформації про стан довкілля, про якість харчових продуктів і предметів побуту, а також право на її поширення.

Ми мешканці м.Рівне , вулиць Грушевського, Виговського, Буковинської , бульвара Б. Хмельницького та інших просимо підтримати нашу петицію, а саме винесення виробничих потужностей ТОВ ВП«Акватон» за межі міста Рівне!", - йдеться у тексті до петиції.

Читайте також