Рівняни вшанували пам'ять героїв Небесної сотні (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Сьогодні, 20 лютого, у всій Україні відзначають День пам'яті Героїв Небесної сотні та Героїв АТО. Нагадаємо, рівно 4 роки тому у Києві під час Революції Гідності на майдані Незалежності "беркутівці" за наказом відкрили вогонь по натовпу, внаслідок чого загинуло близько сотні українських активістів, серед яких - і наші земляки Олександр Храпаченко, Валерій Опанасюк, Георгій Арутюнян та Іван Городнюк.

Відтак, у Рівному та на Рівненщині відбулася сьогодні вже низка заходів з вшанування Героїв. Спочатку рівняни провели спільну поминальну молитву за упокій.

По тому усі бажаючі відвідали могили загиблих на кладовищі «Нове», де до траурних надгробків поклали квіти та вінки.

Після цього пройшла скорботна панахида у центрі Рівного біля стели Пам’яті Героям Небесної Сотні та Героям АТО, під час якої Небесну Сотню та Героїв АТО поминали поіменно: у мікрофон зачитували імена, прізвища і вік усіх загиблих рівнян. Усіх їх поминули хвилиною мовчання. 

Також на майдані Незалежності впродовж дня відбувалася виставка-інсталяція світлин Героїв Небесної Сотні та Героїв АТО.

В усіх пам'ятних заходах взяли участь керівники міста та області, зокрема, міський голова Рівного Володимир Хомко та голова рівненської ОДА Олексій Муляренко. 

До слова, з нагоди Дня Героїв Небесної Сотні меморіальні заходи відбуваються на всій території області. Мешканці Рівненщини вшановують пам’ять справжніх Героїв, які віддали своє життя за те, щоб Україна була вільною та демократичною країною.

Читайте також