Рівняни заплатили 8,3 млн грн податків за користування водою

На Рівненщині платники податків перерахували 8,3 мільйонів гривень за користування водою

ГУ ДФС у Рівненській області повідомляє, що за два місяці 2018 року до Зведеного бюджету області надійшло 8,3 млн грн рентної плати за спеціальне використання води, що на 7 відсотків, або 0,5 млн грн більше ніж за аналогічний період минулого року.

На сьогодні у Рівненській області зареєстровано 972 юридичних осіб та 432 фізичних осіб платниками рентної плати за спец використання води.

Фіскальна служба контролює повноту і своєчасність сплати податків з боку підприємств - водокористувачів регіону. Щодо тих суб'єктів господарювання, які упродовж року не сплачують, або сплачують у неповному обсязі збір, фахівці ДФС направляють відповідні звернення до Департаменту екології та природних ресурсів Рівненської облдержадміністрації щодо скасування їм дозволів на спеціальне водокористування. Так, у 2017 році направлено 4 таких звернення, внаслідок проведеної роботи до бюджету забезпечено надходження з рентної плати за використання води в сумі 2,4 млн грн.

Фахівці органів ДФС зазначають, що надходження рентної плати за спеціальне використання води у рівних частинах належать Державному та обласному бюджетам. Рентна плата, яка надходить до обласного бюджету, має велике значення для фінансування потреб бюджетної сфери Рівненщини, соціальних програм, а також дає можливість планувати проведення додаткових заходів, спрямованих на розвиток області.

Повідомляє ГУ ДФС у Рівненській області

Читайте також