Рівнянин просить перевірити ремонт теплотраси по вулиці Макарова

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

На сайті Рівненської міської ради зареєстрували петицію, в якій просять перевірити ремонт теплотраси по вулиці Макарова, біля будинку 38. Автора Сергія Костюка цікавить, чому ремонт проводять у опалювальний період, чому труби не вкладають в бетонний короб та глибина залягання нових труб:

Дана теплотраса подає теплоносій на значну частину селища Ювілейного. Прошу перевірити законність даного ремонту та його вірне технічне виконання, а саме:          

  • по-перве, чому ремонт відбувається в опалювальний період?! Ремонт розпочали в кінці листопада і він триває досі. На початку листопада усували порив біля того ж таки магазину Макарон, так це в комунальників зайняло цілий тиждень. А тут потрібно буде перевірити гідравлічно кожен стик труб!!! (довжина заміни труб більше 50м). Це ще в мешканців Ювілейного на два тижні не буде опалення?    
  • по-вторе, чому труби не вкладають в бетонний короб? Частину теплотраси вже змонтували і просто закопали в землю!!! При цьому сипнули під труби дві тачки піску і на труби три тачки піску. Чому не вкладають в старі короба? Можливо причиною є те що старі короби проходять під літнім майданчиком магазину Макарон і хтось з кимось домовився про те щоб його не руйнувати, а гарно обійти? Літній майданчик побудований напевно теж не законно – земельна ділянка під нього не виділена, під «пляму» будинку він не потрапляє. Крім того, що буде з тими трубами, що лишились в коробі, їх просто похоронять?             
  • по-третє, це глибина залягання нових труб. Нові труби покладені вище старих мінімум на 1-1.5м. При цьому над старими трубами трава постійно зимою зеленіє і калюги на асфальті стоять, а тут нові закопали всього на метр від поверхні землі!!! А можливо це знову таки підігрів входу в магазин Макарон – щоб зимою не слизько було.

При всіх перевиконання міського бюджету в сотнях мільйонів гривень, таке
марнотратство – це злочин!

Переглянути та підтримати петицію можна тут. 

Читайте також