Рівнянин просив у мера дозволити брати стоячих пасажирів у тролейбусах: Третяк відреагував

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Сьогодні в ефірі «Радіо Трек» міський голова Рівного Олександр Третяк відповідав на питання мешканців обласного центру.

Із проханням дозволити тролейбусам брати пасажирів і на стоячі місця до мера звернувся рівнянин Олександр.

«У мене до вас питання і прохання: якщо можна, карантин адаптивний, звісно, але він може тривати ще довго. Зараз трошечки щоб розвантажити тролейбуси і людей на зупинках, ну як розвантажити, люди ображаються, кажуть, що тролейбусом не можуть доїхати. Кажуть, виходить кондуктор і каже, що тільки двоє бере. То хоч би трошки дозволяли стоячих брати. У Києві, Львові дозволяють. Дійсно, на зупинках люди бідкаються. Я не кажу, щоб заповнили всі стоячі, щоб у тролейбусі не можна було дихнути, але хоч десять чоловік можна дозволити. Щоб якась відстань була між ними», - зазначив додзвонювач.

На це звернення відповів міський голова Олександр Третяк. Він повідомив, що місто наразі готує звернення до вищих органів влади – Кабміну та Державної комісії ТЕБ і НС із проханням відмінити норму, яка встановлює обмеження кількості пасажирів у громадському транспорті в період карантину.

«На місцях ми можемо лишень просити, ми можемо лишень співпрацюючи з поліцією, просити, щоб не штрафували водіїв. Ми як міська влада пишемо зараз звернення до Києва, до Кабміну та Державної комісії ТЕБ і НС з проханням відмінити цю норму і дозволити мешканцям міста користуватись громадським транспортом без обмежень – по кількості технічно обладнаних місць. – сказав мер. - У маршрутних таксі водії і так на свій страх і ризик беруть понад норму. Але поліція дуже пильнує за цим і якщо велике скупчення людей у маршрутному транспортному засобі, то поліція обов’язково накладає штраф на водія».

Читайте також